Erdoğan'dan Avusturya'ya köpekle arama tepkisi: Karakterlerinde var

Erdoğan'dan Avusturya'ya köpekle arama tepkisi: Karakterlerinde var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya'da Türk vatandaşlarına yönelik köpekli arama uygulamasına sert tepki gösterdi. Erdoğan "Türkiye'ye gelecek olan vatandaşıma köpeğe üstünü aratıyorlar. Böyle bir rezalet olabilir mi? Bunların karakterinde bu var. Ama bir Müslüman'da bu olamaz. Çünkü Müslüman zulmedemez" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Külliyesi'nde Bosna Hersek'in efsanevi lideri Aliya İzzetbegoviç'i anma töreninde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

Geleceğimizin teminatı olan genç kardeşlerim, hanımefendiler, beyefendiler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Sizleri bu gazi mekanda ağırlamaktan büyük bir bahtiyarlık duruyorum. Bosna aşığı gazeteci Akif Emre kardeşimize de rahmet ve mafiret niyaz ediyorum. Buradan başta Aliya'nın ailesi ve yakınları olmak üzere tüm Boşnak kardeşlerime başsağlığı dilemek istiyorum.

Aliya sadece bir siyasetçi, bir düşünür ve aksiyon adamı değildir. Merhum Aliya bunların tamamıdır. Hatta çok daha ötesi, fazlasıdır. O, sırf Müslüman olduğu, Müslümanca düşündüğü için atıldığı zindanda fikrini ilmek ilmek dokuyan genç bir mütefekkirdir.

AVUSTURYA'DA TÜRK VATANDAŞLARINA KÖPEKLİ ARAMA

Türkiye'ye gelecek olan vatandaşıma köpeğe üstünü aratıyorlar. Böyle bir rezalet olabilir mi? Bunların karakterinde bu var. Ama bir Müslüman'da bu olamaz. Çünkü Müslüman zulmedemez.

Türkiye Avrupa'ya muhtaç durumda değildir. Asıl muhtaç durumda olan Avrupa'dır. Onlar görmek istemese de reçete Türkiye'nin tam üyeliğidir. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN