Erdoğan'dan Fransız gazeteciye sert cevap: FETÖ ağzıyla konuşuyorsun

Erdoğan'dan Fransız gazeteciye sert cevap: FETÖ ağzıyla konuşuyorsun

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile mevkidaşı Macron'un ortak basın toplantısında bir Fransız gazetecinin sorusu tansiyonu yükseltti. Türkiye'nin Suriye'deki terör örgütlerine silah gönderdiği iddiasını gündeme getirmeye çalışan gazeteciye Erdoğan sert karşılık verdi: FETÖ ağzıyla konuşuyorsun. ABD'nin YPG'ye gönderdiği 4 bin TIR silahı sorun."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Fransız lider Emmanuel Macron ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. İki liderin açıklamalarında AB ile ilişkiler ve Suriye sorunu ile terörle mücadele ön plana çıktı. Gerilimi yüksek toplantıda Fransız gazetecinin Türkiye'nin Suriye'deki terör örgütlerine silah gönderdiği ididasını gündeme getirmesi tansiyonu iyice yükseltti.

ERDOĞAN'DAN FRANSIZ GAZETECİYE: FETÖ AĞZI İLE KONUŞUYORSUN

Basın toplantısının soru cevap bölümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fransız bir gazeteci arasında gerilim yaşandı. Fransız gazeteci soru kısmında "Türkiye' Suriye'ye TIR'larla silah gönderdi" dedi. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan araya girerek "Suriye'ye kim silah gönderdi?" diye sordu.

İşte o diyaloglar:

ERDOĞAN: Sorunuzu anlamadım? Suriye'ye kim silah gönderdi? 

GAZETECİ: Kamyonlar, MİT servisinin kamyonları bulunmuş. 2014 Ocak ayında sınırda bulunmuş, içinde silah bulunmuş.

ERDOĞAN: Sen FETÖ ağzıyla konuşuyorsun.

GAZETECİ: Bir gazeteci gibi konuşuyorum

ERDOĞAN: Çünkü o operasyonu yapanlar FETÖ'nün savcılarıydı. Şu anda hapisteler. Operasyonu yaptılar. Bakın istihbarat teşkilatlarının bu tür operasyonlara yönelik, kamyonlarla silah taşımaya yönelik yetkileri vardır.

KARŞINIZDA BUNLARI YUTACAK BİRİSİ YOK

Sen bana bu soruyu böyle soruyorsun da Amerika'nın 4 bin TIR Suriye'ye getirdiği silahları niye sormuyorsun? Gazetecisin ya. Bunları da araştırsaydın, niye bunların üzerine durmuyorsun Bunları yazın. Sorularınızı sorarken bu noktada hassas olur. Ve bir başkasının ağzıyla konuşmayın. Ve bunları da kolay kolay karşınızda yutacak birisi yok, bilmenizi isterim. FETÖ ağzıyla konuşmamayı da lütfen öğrenin.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN