Erdoğan'dan taşeron müjdesi: Çalıştıkları yerde işçi kadrosuyla istihdam edilecekler

Erdoğan'dan taşeron müjdesi: Çalıştıkları yerde işçi kadrosuyla istihdam edilecekler

Cumhurbaşkanı Erdoğan taşeron işçilerle ilgili, "Kamudaki 450 bin ile belediyelerdeki 400 bin işçimiz çalıştıkları yerlerdeki belediye iktisadi teşekkülerine istihdam edilecekler" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında yapıtığı açıklamada taşeron işçi düzenlemesiyle ilgili şunları söyledi:

"Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin işçimiz, çalıştıkları yerlerdeki, belediye iktisadi teşekküllerinde istihdam edilecekler. 23 bin mevsimlik işçinin halen en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 9 ay 29 güne kadar çıkartılabilecek. Kamuda 4-C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4-B kadrosuna alınıyor. Böylece kamuoyunda uzun zamandır tartışılan bu meseleyi kökten çözmüş oluyoruz."

BAKAN SARIEROĞLU AÇIKLAMA YAPTI

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından taşeronlarla ilgili açıklama yapan Bakan Sarıeroğlu, "Merkezi yönetimde genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçe kapsamındaki idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile sosyal güvenlik kurumlarında alt işveren işçisi olarak çalışan tük kardeşlerimizi, sürekli işçi kadrosuna alıyoruz" dedi. 

'TAŞERONDA ÇALIŞANLARLAR ARTIK KADROLU İŞÇİ OLACAK'

Sarıeroğlu teşron işçilerin artık kadroya geçtiğini belirterek, "Özel sözleşmeli, geçici, bir yıllık, üç yıllık değil, sürekli işçi kadrosuna geçiriyoruz. Yaş sınırı, eğitim şartı, asıl iş, yardımcı iş ayrımı olmayacak. Bugün, bu sabah itibariyle, kamuda çalışan taşeron işçi kardeşlerimiz bundan sonra kadrolu işçi olacak" diye konuştu.
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN