Ermenistan: Azerbaycan ile savaştayız

Ermenistan: Azerbaycan ile savaştayız

Azerbaycan'a bağlı Dağlık Karabağ bölgesini ve Azerbaycan topraklarının 5'te birini 1992'den beri işgal altında tutan Ermenistan yönetimi yine "savaş" tehdidinde bulundu.

Ermenistan, 1992 yılında Azerbaycan'a bağlı Özerk Dağlık Karabağ bölgesini işgal etmekle kalmadı, Azerbaycan topraklarına girerek ülkenin 5'te birini işgal etti. Aradan geçen sürede işgale son vermemekte direnen Erivan yönetimi, şimdi de savaş tehdidinde bulundu.

Azerbaycan ve Ermenistan Cumhurbaşkanları İlham Aliyev ve ve Serj Sarkisyan'ın İsviçre'de yaptıkları görüşmede, Ermenistan'ın işgal ettiği Dağlık Karabağ bölgesinin geleceğiyle ilgili hiçbir sonuç alınamamıştı.

Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Artsrun Hovhannisyan, “Bugün bir savaşın içindeyiz. Savaş kelimesini kullanmak zorundayız çünkü ortada ateşkes kalmadı... Azerbeycan tank, havan topu, uçaksavar gibi varolan tüm silahları kullanıyor” dedi. 

Azerbaycan: Ateşkesi Ermenistan bozdu

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hikmet Hacıyev de “Ateşkes, Ermeni güçlerinin Azerbaycan’daki yasadışı varlığı nedeniyle bozulmuştur. Ermenistan ele geçirdiği topraklardan çekilmek zorundadır. Ancak bu sayede bölgede sürdürülebilir barıştan söz edilebilir” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN