Ertuğrul Özkök, hakaret davalarından beraat etti

Ertuğrul Özkök, hakaret davalarından beraat etti

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Ertuğrul Özkök, 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' davalarından beraat etti.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün ilk olarak 3 Eylül 2015 tarihinde yazılan ‘Utan ey büyük adam' başlıklı yazı nedeni ile açılan dava görüldü. Hakim Aşkın Kocamanoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatlarının, şikayetinden vazgeçtiğini ve davalardan feragat ettiğini içeren dilekçe yolladığını belirtti. 

Ertuğrul Özkök'ün avukatı Eren Mustafa Şener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın feragat dilekçesini kabul ettiklerini belirterek, "15 Temmuz sonrası yaşanan toplumsal uzlaşı sonucunda Sayın Cumhurbaşkanı tarafından mahkemeye sunulan şikâyetten vazgeçme iradesi karşısında mahkemeden işbu irade doğrultusunda beraat kararı verilmesini talep ediyorum" dedi. 

CUMHURBAŞKANI ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ

Feragat dilekçesi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davaya katılma sıfatını kaldıran mahkeme, kararını açıkladı. Mahkeme, "Sanık Ertuğrul Özkök'e yüklenen eylemin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması nedeni ile sanığın beraatına" karar verdi. Mahkeme, bu beraat kararından sonra 22 Ekim 2015 tarihinde yazılan ‘Halkın yüzde kaçı ondan korkuyor' başlıklı yazı nedeni ile açılan davaya baktı. Mahkeme, bu davada da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şikâyetinden vazgeçtiğini belirterek, Erdoğan'ın davaya katılma sıfatının kaldırılmasına karar verdi. Mahkeme ardından da aynı gerekçe ile Ertuğrul Özkök hakkında beraatına kararı verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN