Erzincan'da korku gecesi: Fırtına yıktı geçti

Erzincan'da korku gecesi: Fırtına yıktı geçti

Erzincan'da gece boyunca etkili olan fırtına nedeniyle, vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı. Kentte ağaçlar yıkıldı, çöp konteynerleri yola saçıldı, otobüs durakları devrilerek, camları paramparça oldu.

Erzincan'da etkili olan fırtına, şehir merkezini adeta yıkıp geçti. Saatteki hızı 90 kilometreyi bulan fırtına vatandaşlara zor anlar yaşattı. Fırtına nedeniyle ağaçlar yerinden sökülerek yola devrildi, çöp konteynerleri yola saçıldı, otobüs durakları devrilerek camları kırıldı.

Birçok mahallede elektrikler kesilirken, iletişimde aksaklıkların da yaşandığı Erzincan'da fırtına, branda ve tenteleri de yerinden söktü. 

18-03/24/aw342766_10.jpg

PAZAR GÜNÜNE KADAR SÜRECEK

Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü 24 Mart Cumartesi günü başlayan kuvvetli fırtınanın, 25 Mart Pazar saat 03.00’a kadar güneybatı yönünden saatteki hızı 90 kilometreyi bulacağını ve toz taşınımı beklendiğini bildirilmişti.

18-03/24/aw342766_06.jpg

Öte yandan Erzincan Valiliğinden yapılan açıklamada ise fırtına nedeniyle meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, toz taşınımı ile hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalar ve oluşması muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunmasına karşı uyarıda bulunulmuştu.

18-03/24/aw342766_11.jpg

ERZİNCAN/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN