Esad: ABD'nin bir yılda yapamadığını Rusya 2 ayda yaptı

Esad: ABD'nin bir yılda yapamadığını Rusya 2 ayda yaptı

Rusya'nın Suriye'de "IŞİD" adı altında bütün muhalif gruplara düzenlediği hava saldırıları, Esad'ın cesaretini artırdı. Bir Çin televizyonuna konuşan Esad, "ABD'nin bir yılda yapamadığını Rusya iki ayda yaptı" dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya'nın Suriye'de devam eden hava operasyonları ile ilgili Çin merkezli Phoenix TV'ye değerlendirmelerde bulundu.

“Rus hava güçlerinin terörle mücadele operasyonlarına katılmasının ardından durum önemli oranda iyiye gitmeye başladı. Suriye ordusunun tüm cephelerde ilerleme sağladığını söyleyebilirim” ifadelerini kullanan Esad, "muhaliflerle" diyalog kurmaya hazır olduğunu da söyledi. Rus uçakları ve rejim, işbirliği halinde bütün muhalif gruplara saldırırken Esad'ın hangi gruplarla diyalog kurmaktan bahsettiği anlaşılamadı.

Suriye ordusu tüm cephelerden saldırmaya başladı

Suriye ordusunun IŞİD'e tüm cephelerden saldırmaya başladığını söyleyen Esad, şu ifadeleri kullandı:

"Rus Silahlı Kuvvetleri Suriye'deki operasyonlara katılmadan önce ABD bir yıldan fazla süredir teröristlere karşı mücadele verdi. Bunun sonucunda teröristler daha fazla toprak ele geçirdiler. Rusya'nın katılımıyla terör örgütleri geri çekilmeye ve Suriye'den Türkiye'ye ve Avrupa ülkeleri de olmak üzere diğer ülkelere kaçmaya başladılar"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN