Esad Türkmen bölgesine kara harekatı başlattı

Esad Türkmen bölgesine kara harekatı başlattı

Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesine, Esad güçleri tarafından yeni bir kara harekatı başlatıldı. Türkmen köylerini top ateşine tutan Esad birliklerinin sivil katliam yapmasından endişe ediliyor.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Esad rejimine ait birlikler, bu sabah saatlerinde Hatay'ın Yayladağı ilçesi karşısında bulunan Bayırbucak Türkmen bölgesindeki Kırıkaltı tepesine yönelik operasyon başlattı.

Kaynaklar, havadan Rus jetlerinin de destek verdiği saldırılarda, rejimin, Kızıldağ'ın güneyinde yer alan Kırıkaltı tepesi ve Göğdağ köyüne doğru ilerlemeye çalıştığını belirtti.

Bölgedeki birçok köyün de bombardımana tutulduğu Türkmendağı'nda, ölü ve yaralıların olduğu kaydedildi.

Stratejik öneme sahip Kızıldağ'ın güneyinde bulunan Göğdağ ve Kırıkaltı tepesi, yüksek konumda olmaları nedeniyle önem taşıyor.

Türkmen köylerine top atışı

Rejim askerleriyle Türkmenler arasındaki çatışmalar aralıklı olarak devam ederken, bugün sabah saatlerinde Esad birliklerinin kara harekatına geçtiği ileri sürüldü. Daha önce sık sık yönetimi el değiştiren Kızıldağ'da hakimiyet kuran Esad birlikleri, Türkmendağı çevresindeki Türkmen köylerini top atışına tuttu.

Top sesleri Yayladağı'ndan duyulurken, şiddetli çatışmalarda yaralananların ise Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan sahra hastanesine getirildiği belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN