Esad’ın bebek yüzlü celladı

Esad’ın bebek yüzlü celladı

Suriyeli aktivist Orouba Barakat ve kızını katleden cani ‘amca torunu’ çıktı. Esad yanlısı olan ve muhalif kardeşini de Şam’da öldüren Ahmet Barakat’ın suikast için İdlib’ten İstanbul’a gelip bir süre ailenin yanında kaldığı öğrenildi.

KENAN BUTAKIN / İSTANBUL

İstanbul Üsküdar’daki evlerinde boğularak öldürüldükten sonra bıçaklanan Suriyeli aktivist Orouba Barakat ile 22 yaşındaki gazeteci kızı Halla Barakat’ın katili olaydan 8 gün sonra Bursa’da yakalandı. Polis, Orouba’nın amca torunu olduğu öğrenilen katil zanlısı Ahmet Barakat’a yüzlerce saatlik kamera görüntüsünü inceleyerek ulaştı.

Olay yerinde güvenlik kamerası bulunmaması üzerine çevre sokaklarda kamera kayıtlarında cinayetin işlendiği saatlerde bölgeden hızla uzaklaşan bir şüpheli tespit edildi. Görüntülerden şüpheli şahsın otogara oradan da Bursa’ya gittiği belirlendi. Bunun üzerine soruşturma bu yöne kaydırıldı. Bursa Emniyeti ve Cinayet Büro Amirliği ekipleri 3 gün boyunca Bursa’da eşkalini belirlediği kişiyi yakalamak için çok sayıda yere baskın yaptı. Sonunda evi bulunan şüpheli Ahmet Barakat, yapılan operasyonla gözaltına alındı. Ancak olayda kullanılan bıçak bulunamadı.

Karar ise şüpheli Ahmet Barakat hakkında çarpıcı detaylara ulaştı. Buna göre, Barakat, bir süre önce yaşadığı Birleşik Arap Emirliği’nden önce Suriye’nin İdlib şehrine, ardından da Türkiye’ye geçti. Orouba Barakat, amcasının torunu olan Ahmet Barakat’a iş bulmak için yardımcı oldu. Barakat’ın Şam’da muhalif erkek kardeşini öldürdüğü de ileri sürüldü. Bir diğer iddia ise Orouba Barakat’ın aile dostu İman Bedir’den geldi. Bedir, şüpheli Ahmet Barakat’ın cenaze törenine de katıldığını belirterek “Cenazede ben bu kişiyi gördüm. Çok fazla gergindi. Hatta kimsenin gazetecilere konuşmasını istemiyordu ve engellemeye çalışıyordu. Bu kişinin Suriye istihbaratı tarafından kullanıldığını düşünüyorum” dedi. İstanbul’a getirilerek sorgulanan Ahmet Barakat’ın Suriye istihbaratı el-Muhaberat ile bağlantısı üzerinde durulduğu öğrenildi.

BOĞULARAK ÖLDÜRÜLMÜŞLERDI 

Üsküdar’da bir hafta önce meydana gelen olayda Orouba Barakat ile kızı Halla Barakat evlerinde bıçaklanarak öldürülmüş olarak dört gün sonra bulunmuştu. Boğularak öldürüldükten sonra bıçaklanan anne-kızın cesetlerinin üzerine kokmayı önlemeki çin deterjan benzeri bir toz döküldüğü ve battaniyeye sarıldığı tespit edilmişti. Olay yeri inceleme ekipleri kapının zorlanmamasından hareketle katil ya da katillerin ‘tanıdık’ olabileceği üzerinde yoğunlaşmıştı. Cenazesinde konuşan yakınları Orouba ile kızının Esad rejimi tarafından ölümle tehdit edildiğini bunun kendisi tarafından da ifade edildiğini anlatmışlardı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN