Son dakika! Suriyeli gazeteci Orouba Barakat ve kızı Halla Barakat'ın katili yakalandı

Son dakika! Suriyeli gazeteci Orouba Barakat ve kızı Halla Barakat'ın katili yakalandı

Son dakika! İstanbul Üsküdar'da vahşice katledilen Suriyeli gazeteci aktivist Orouba Barakat ve kızı Halla Barakat'ın katili Bursa'da yakalandı. Kamera görüntülerinden izi bulunan Ahmet Barakat adlı şüpheli gözaltına alındı.

KARAR HABER MERKEZİ / İSTANBUL

İstanbul Asayiş Şube Cinayet Büro ekipleri, kamera görüntülerinden yola çıkarak Suriyeli anne kızın katiini Bursa’da yakaladı. Gözaltına aldığı Ahmet Barakat'ın, ailenin akrabası olduğu öğrenildi. Polis, muhalif gazeteci ve kızını öldüren Ahmet Barakat'ın Suriye istihbaratı el-Muhaberat tarafından yönlendirildiği üzerinde duruyor. 

17-09/30/zhgpd_1506062289_0272.jpg

Suriyeli gazeteci-aktivist Orouba Barakat ile gazeteci kızı Halla Barakat, 22 Eylül'de Üsküdar’da oturdukları evde öldürülmüş halde bulunmuştu. Polis anne-kızın 3-4 gün önce boğularak öldürüldükten sonra bıçaklandıklarını, cesetlerin kokmasını engellemek amacıyla üzererine detarjan döküldüğünü tespit etmişti. Ailenin tehdit aldığı, evin kapısının ise zorlanmadan açıldığı belirlenmişti. 

Orouba Barakat'ın arkadaşı İmam Bedir cenaze töreninde "Sigarayı bırakmasını istemiştim. 'Zaten öleceğim, sıkıntı çok' karşılığını vermişti" demişti. 

17-09/30/barakar.jpg
Ahmet Barakat, saklandığı evde böyle gözaltına alındı.

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ'NDEN GELMİŞTİ

Orouba Barakat, işkence gören rejim muhalifleri ile röportaj yapmış, belgeseller çekerek dünya kamuoyuna duyurmuştu. Suriye'de iç savaşın ardından İngiltere'ye giden Orouba Barakat, bir dönem Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşadıktan sonra İstanbul'a gelmişti.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN