Eşit haklar için 2 milyonluk hibe

Eşit haklar için 2 milyonluk hibe

Bu yıl 2 milyon lira hibe ayıran Sabancı Vakfı, bazı projeleri, “Çocuk Yaşta Evlilikle Mücadele, Mahalleme El Veriyorum” şeklinde açıkladı. Vakıf Genel Müdürü Koyunsağan, “Eşit bir toplum için çalışıyoruz” dedi.

Sabancı Vakfı, hibe programları kapsamında bu yıl 8 projeye toplam 2 milyon TL hibe verecek. Vakfın, son 10 yılda hibe desteği verilen proje sayısı 137’ye, hibe tutarı ise 16 milyon liraya ulaştı. Sabancı Vakfı Hibe Programlarına bu yıl ise 200’ün üzerinde başvuru geldi. Projeler, öncelikle Sabancı Vakfı ekibi, daha sonra sivil toplum alanında deneyimli kişilerden oluşan bağımsız değerlendirme kurulu ve son olarak Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından değerlendirilerek destek verilecek projeler belirlendi. Bu kapsamda belirlenen toplam 8 projeye, 2 milyon lira hibe desteği sağlanacak. Destek verilecek projeler, “Çocuk Yaşta Evlilikler ile Mücadele”, “Ne Var Ne Yok?! Eğitici Eğitimi”, “Benim Sesim, Benim Toplumum”, “Birleştirilmiş Sınıflar için Birleşmiş Öğretmenler”, “Kız Kardeşler Laboratuvarı”, “Benim Okulum, Benim Haklarım”, “Eğitimde Engelli Hakları: Okulda Birlikte Hayatta Birlikte” ve “Sokağıma Ses, Mahalleme El Veriyorum” şeklinde sıralandı. Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, 43 yıldır toplumsal gelişmeye katkıda bulunmak için çalıştıklarını belirterek, eğitime, kültürel ve toplumsal gelişmeye katkıda bulunma ve bireylerin hayatında fark yaratma misyonuyla pek çok proje hayata geçirdiklerini aktardı. Koyunsağan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Hibe Programları kapsamında destek sağladıkları projelerle kadınlar, gençler ve engelliler başta olmak üzere her bireyin haklardan eşit olarak yararlandığı bir toplum için çalışıyoruz.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN