Etiyopya'daki heyelanda ölenlerin sayısı 113'e yükseldi

Etiyopya'daki heyelanda ölenlerin sayısı 113'e yükseldi

Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'daki çöp depolama alanında meydana gelen heyelanda hayatını kaybedenlerin sayısının 113’e yükseldiği bildirildi.

Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'daki çöp depolama alanında meydana gelen heyelanda hayatını kaybedenlerin sayısının 113’e yükseldiği bildirildi. Geçtiğimiz pazar günü meydana gelen olayda çöpten geçimlerini sağlayan yüzlerce ailenin barındığı Koshe’de çöp dağının kaymasıyla birçok gecekondu göçük altında kalmıştı.

ÖLÜ SAYISI YÜKSELDİ

Kurtarma ekipleri göçük altında gecekondularda canlı arama çalışmalarını sürdürüyor. Haberleşme Bakanı Negeri Lencho ölenlerin çoğunluğunu kadınlar ve çocuklardan oluştuğunu söyledi. Lencho, Salı günü 72 olan ölü sayısının niçin bu kadar yükseldiği konusunda bir açıklama yapamayacağını, ancak kurtarma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

VATADANDAŞLAR BU PLANA KARŞI ÇIKMIŞTI

Daha önce de heyelanların yaşandığı bölgede, her gün yüzlerce çöp toplayıcısının çalıştığı Addis Ababa'da yaşayan yaklaşık 4 milyon kişinin çöpünün 50 yıldır burada depolandığı öğrenildi. Hükumet çöp dökme merkezini değiştirmek istediği ancak yeni çöp dökme merkezinin bulunduğu alandaki sakinlerin bu plana karşı çıktıkları iddia edildi. Koshe sakinleri çöp dağının kaymasına, yetkililerin çöp dağının üstüne biogaz tesisi kurmasının yol açtığını öne sürdü.

ETİYOPYA/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN