Eyfel Kulesi'ne camdan duvar

Eyfel Kulesi'ne camdan duvar

Eyfel Kulesi’nin etrafı 2.5 metre yüksekliğinde kısmen camdan yapılmış bir duvarla korunacak. Yaklaşık 20 milyon Euro’ya mal olması beklenen projenin startı verildi. Duvar, olası terör saldırılarına karşı bir tedbir olarak inşa edilecek. Camdan yapılacak duvarla, terör saldırıların başladığı zamandan beri kule etrafından yerleştirilen metal kafesler kaldırılacak.

KARAR/FRANKFURT

Kulenin ana giriş kapısına ve arka tarafından yerleştirilen cam duvar kurşun geçirmez olacak ve mümkün olduğunca dikkati çekmeyecek şekilde inşa edilecek. Kulenin yan taraflarına konulan metal kafesler de güvenliği sağlayacak. Camdan duvar projesi Eyfel Kulesi için gelecek 15 yılda yapılacak 300 milyon euroluk yenileme çalışmalarının bir parçası olarak gerçekleştiriliyor.

Yenileme çalışmaları kapsamında kulenin asansörleri de yeniden yapılacak. Yapılacak modern asansörlerle kule önündeki ziyaretçi yığılmasının engellenmesi hedefleniyor.

Paris’in sembolü Eyfel Kulesi 1889 yılında açıldı ve 324 metre yüksekliğinde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN