Faciayı ‘Daha çok kömür’ baskısı getirdi

Faciayı ‘Daha çok kömür’ baskısı getirdi

Soma’da 301 madencinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili 51 sanığın yargılamasına yeniden başlandı. Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma öncesi açıklama yapan aileler davanın peşini bırakmayacaklarını söylediler.

Soma’da, 13 Mayıs 2014 tarihinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği facianın davası Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden başlatıldı. ‘Olası kastla öldürme’, ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma’, ‘neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama’ suçundan 301 kez 2 yıldan 25 yıla kadar hapis cezasıyla yrgılanan 5’i tutuklu 51 sanık hakim karşısına çıktı. Duruşma öncesi bazı STK üyeleriyle faciasında yaşamını yitiren işçilerin yakınları, Akhisar Tren İstasyonu önünde toplandı. Kalabalık, ‘Unutmadık, unutturmayacağız’ yazılı pankart açıp, mahkemeye kadar yürüdü. Kalabalık yol boyunca, ‘301’in hesabı sorulacak’, ‘Anaların gözyaşı katilleri boğacak’, ‘Kaza değil cinayet, kader değil katliam’ sloganları attı. Kurbanların yakınları ise artık adalet istediklerini belirterek “Davanın her an takipçisi olacağız” dediler. Duruşmada mağdur ailelerin avukatları, facianın yaşandığı madende 23 taşeron firmanın bulunduğunu ve bu firmalara üretilen kömür üzerinden ödeme yapıldığı için taşeronların işçilere üretim baskısı uyguladığını iddia etti. Avukatlar ayrıca bu firmaların ‘taşeron’ olarak değil ‘dayıbaşı’ olarak adlandırıldığını söyledi. Avukatlar dayıbaşıların madenin kadrolu çalışanları olduğunu ancak madene günlük mesailere gelmediğini de savundu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN