Fatih Terim Milli Takımı neden bıraktı? Galatasaray'a geri mi dönüyor?

Fatih Terim Milli Takımı neden bıraktı? Galatasaray'a geri mi dönüyor?

Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, federasyonun Levent'teki tesislerinde yetkililerle bir araya geldi ve Milli Takım'ı bıraktı. Terim'in federasyon ile anlaşarak milli takımı bıraktığı öğrenildi. Bu istifa sonrası Terim'in Galatasaray'ın başına tekrar geçeceği spor gündemine bomba gibi düştü. Peki Fatih Terim bu ayrılık sonrası eski takımı sarı kırmızılı camiaya geri mi dönecek? Terim'in istifasının altında yatan etken ne? İşte gündemi derinden etkileyen şok ayrılık sonrası merak edilenler...

Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri ile Fatih Terim, federasyonun Levent'teki tesislerinde bir araya geldi ve Milli Takım'ı bıraktı. Terim'in federasyon ile anlaşarak milli takımı bıraktığı bildirildi. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Alaçatı'da iki damadı ve bir koruması ile birlikte damadına ait restoranın yanındaki Yüzevler'de kavgaya karışmış hem mekanın sabihini hem de 5 çalışanını darp etmişti. Yaşanan son gelişmeler sonrası çalkantılı günler geçiren Milli Takım'da önce Arda Turan ardından da Fatih Terim görevi bıraktı. 

TFF'DEN AÇIKLAMA 

Bir süredir kamuoyunda ve medyada gündem haline getirilmeye çalışılan bir takım futbol dışı konular, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile Türkiye Futbol Federasyonu yönetimini yıpratma amacı taşıyan bir hal almıştır. Bir araya gelen taraflar, sürecin bundan sonraki kısmında yolları ayırmanın her iki taraf açısından daha sağlıklı olacağına kanaat getirmiştir. Gerek Türkiye'de gerek dünyada başarıları ile kendini kanıtlamış ve Türk futboluna büyük hizmetler vermiş olan değerli hocamıza teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarı ve mutluluklar dileriz.

ARDA MI TERİM Mİ?

Galatasaray kulüp başkanı Dursun Özbek, Ağustos ayının ilk haftası için Arda'dan randevu almıştı. Fanatik Gazetesi'nin haberine göre, bire bir gerçekleşecek bu görüşme öncesinde, Özbek'in Arda'dan olumlu yönde bir söz aldığı da ortaya çıktı. 30 yaşındaki futbolcunun, Özbek'in ilettiği, "Galatasaray'a döner misin" sorusuna, "Neden olmasın, kulüpler anlaşsın yeter" cevabını verdiği öğrenildi. Başkanın bu nedenle somut adımlar atmaya başladığı ve öncelikle Arda'yla kontrat detaylarını görüşmek istediği bildirildi. Arda gelişmesi sıcaklığını korurken Fatih Terim'in istifası kafaları karıştırdı. Peki Galatasaray Başkanı Dursun Özbek Arda ile mi yoksa Terim ile mi yoluna devam edecek merak konusu oldu. 

TUDOR'LA DEVAM KARARI

Galatasaray'da yönetimden flaş bir hamle kararı çıktı. NTV Spor'un haberine göre; Dursun Özbek'e Lucescu'nun Tudor'un üzerinde bir futbol aklı gibi futbolun başına getirilmesi önerildi. Dursun Özbek de bu teklife, 'Şartlar oluşursa sıcak bakarım' yanıtını verdi. Tudor ve Lucescu ile yakın zamanda görüşme yapılması planlanıyor.

'HAKARET DOLU SATIRLAR'

Fatih Terim, milli takım Eski kalecisi Rüştü Reçber’in hakkındaki yazısına mektupla cevap verdi. Rüştü Reçber, 'hakaret dolu satırlar içren' dediği mektubu köşesinde yayımlandı. Mektupta Terim'in 'Hakkında bildiklerim var... Yalnız kalırsın' gibi tehdit içeren satırları dikkat çekti.

TERİM'İN YERİNE KİM GELECEK?

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, yaşanan saha dışı olayların ardından görevinden ayrıldı. Terim’in görevden ayrılmasının ardından en çok merak edilen konu yerine kimin geleceği oldu. Terim’in yerine görevi geçici olarak Mehmet Özdilek’e teslim eden Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) üç isim üzerinde çalıştığı belirtildi. Buna göre; Beşiktaş’ın başında gösterdiği başarılı performans ile dikkat çeken Şenol Güneş listenin ilk sırasında yer alıyor. Güneş, Milli Takım’ın başında 2002 Dünya Kupası’nda alınan üçüncülük ile efsaneleşmişti.

2 Eylül’de Ukrayna, 5 Eylül’de de Hırvatistan ile oynanacak karşılaşmalar öncesi teknik direktör sorununu kesin olarak çözmek isteyen yönetimin bir diğer alternatifi ise Mircea Lucescu. Federasyon Güneş’ten olumlu yanıt alınamaması durumunda Rumen teknik adam ile masaya oturacak. TFF’nin son seçenek olarak ise Mustafa Denizli’yi belirlediği ve Lucescu’dan da olumlu yanıt alınamazsa rotayı tecrübeli teknik adama çevireceği gelen bilgiler arasında.

FATİH TERİM KİMDİR?

Fakir bir ailenin çocuğu olarak 14 Eylül 1953 yılında doğmuştur. Adana doğumlu olan Fatih Terim altı yaşından itibaren, bir ayağı aksak olduğu için “Topal Talat” lakabıyla bilinen babasıyla birlikte birçok ağır işte çalışır. Babasının isteği üzerine motor sanat enstitüsüne girer fakat ikinci sınıfta devamsızlıktan okulu bırakmak zorunda kalır. On altı yaşındayken Adana Demirspor’da oynayarak futbola başlar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN