Fenerbahçe 3 - 0 Aytemiz Alanyaspor | MAÇ SONUCU

Fenerbahçe 3 - 0 Aytemiz Alanyaspor | MAÇ SONUCU

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Aytemiz Alanyaspor'u Brezilyalı futbolcuları Giuliano (2) ve Fernandao'nun golleriyle 3-0 mağlup etti ve Kadıköy'de 'samba' yaptı. Fenerbahçe puanını 44'e yükseltti ve maç fazlasıyla ikinciliğe oturdu. Sarı-lacivertliler ayrıca ligdeki yenilmezlik serisini 15 maça çıkardı.

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Medipol Başakşehir'i 2-0 yenerek kritik 3 puan kazanan Fenerbahçe, Alanyaspor maçını da Brezilyalılarıyla kazanarak çıkışını sürdürdü. Fenerbahçe'de Hasan Ali Kaldırım, sarı kart gördü ve gelecek hafta oynanacak Beşiktaş derbisinde cezalı duruma düştü. Sarı-lacivertliler, puanını 44'e yükselterek maç fazlasıyla ikinci sıraya yükseldi.

Fenerbahçe'de Aykut Kocaman, Mathieu Valbuena'ya ilk 11'de görev verirken Nabil Dirar'ı bu sezon ilk kez yedek bıraktı. Maça hızlı başlayan sarı-lacivertliler, 20. dakikada Giuliano ile harika bir gol attı: Mathieu Valbuena'nın ara pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Giuliano topu önüne topuyla aldı ve kaleci Riou'yu da geçerek topu ağlarla buluşturdu. Bu golün hazırlayıcısı olan Valbuena, ligdeki asist sayısını 9'a yükseltti.

Fenerbahçe, dakikalar 27'ye geldiğinde bir gol daha buldu: İlk golü atan Giuliano'nun pası ile sağ çaprazda topla buluşan Aatif Chahechouhe, ceza sahası içerisine girer girmez yerden pasını arka direkte bomboş pozisyonda bulunan Fernandao'ya gönderdi. Fernandao'nun gelişine çektiği şut Aytemiz Alanyaspor ağları ile buluştu ve fark 2'ye çıktı.

Sarı-lacivertliler ilk yarının sonlarına doğru 3. golüne çok yaklaştı: Savunmanın uzaklaştırmak istediği topla ceza sahasının hemen içerisinde sol çaprazda topla buluşan Mehmet Topal'ın çektiği şut yan direğe çarpıp oyun alanına geri döndü. Direkten dönen topla ceza sahası içerisinde bulunan Fernandao'nun müsait durumda yaptığı vuruşta top farklı şekilde auta gitti. İlk yarıda başka gol olmadı ve Fenerbahçe, devre arasında soyunma odasına 2-0 önde gitti.

Fenerbahçe, ikinci yarıya da hızlı başladı. Sarı-lacivertliler 52. dakikada gole çok yaklaştı: 
Savunmadan seken topla altıpas içerisinde topla buluşan Fernandao'nun çektiği şutu Barış Başdaş uzaklaştırdı. Fenerbahçeliler bu pozisyonda topun çizgiyi geçtiğine yönelik itirazlarda bulundu.

Sarı-lacivertliler, dakikalar 59'a geldiğinde penaltı kazandı: Aatif'ın yerden pası ile ceza sahasının hemen içerisinde topla buluşan Josef De Souza, Taha Yalçıner'in yaptığı sert müdahale ile yerde kaldı. Bu pozisyonda hakem Ümit Öztürk, Fenerbahçe lehine penaltı kararı verdi. 60. dakikada topun başına geçen Giuliano hata yapmadı ve farkı 3'e çıkardı. Brezilyalı yıldız bu sezon ligdeki 10. golünü kaydetti!

Dakikalar 82'ye geldiğinde Hasan Ali sarı kart gördü ve 23. haftada oynanacak Beşiktaş maçında cezalı duruma düştü.

90+1. dakikada Fernandao oyundan çıkarken taraftarlardan alkış aldı. Sarı-lacivertlilerde Brezilyalı oyuncunun yerine oyuna Eljif Elmas dahil oldu.

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Fenerbahçe maçı 3-0 kazanarak puanını 44'e yükseltti. Alanyaspor ise haftayı 21 puanla kapadı.

FENERBAHÇE 3 - 0 AYTEMİZ ALANYASPOR 

90' + 2' Fenerbahçe'de Fernandao yerini Eljif Elmas'a bıraktı.
 
86' İki takım da oyundan tamamen koptu. Tempo oldukça düştü.
 
73' @Optacan: Giuliano ligin ilk yarısındaki Alanyaspor maçında da 60. dakikada penaltıdan gol atmıştı; Fenerbahçe'nin bu sezon Alanyaspor'a attığı toplam 7 golün üçü Giuliano'dan geldi.
 
72' Fenerbahçe'nin sol kanattan kullandığı köşe vuruşu sonrası savunmadan seken topa Valbuena sol çaprazdan gelişine vurdu ancak top farklı şekilde auta çıktı.
 
71' Karşılaşmada son 20 dakikaya Fenerbahçe'nin üç farklı üstünlüğüyle giriliyor.
 
58' BİR ŞUT! Aatıf orta alanda buluştuğu topu nefis hareketlerle sürdü ve ceza alanı ön çizgisinden vuruşunu yaptı, top çerçeveyi bulmadı.
 
51' ÇİZGİDEN ÇIKTI! Josef'in ara pasıyla Isla savunma arkasına sarktı, onun pasında savunmadan seken topa Fernandao sert vurdu. Çizgi üzerindeki Barış Başdaş'dan dönen topta gol beklentileri karşılık bulmadı.
 
50' @Optacan: Fenerbahçe bu sezon Süper Lig'de gol beklentisinin (xG) en yüksek olduğu ilk yarıyı geride bıraktı (1.51).
 
49' Fernandes, Fenerbahçe ceza alanına doğru kat ederken Hasan Ali'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Alanyaspor tehlikeli sayılabilecek bir noktadan serbest vuruş kazandı.
 
18-02/17/8965914.jpg
 
48' Fernandao, Valbuena'nın pasıyla savunma arkasına sarkmak istedi ancak ofsayt bayrağı havadaydı.
 
45' İlk yarının sonuna en az 1 dakika ilave edildi.
 
43' Gassama'nın Fenerbahçe ceza alanına doldurduğu top kaleci Kameni'de kaldı.
 
42' Fenerbahçe taraftarı coşkuyu artırdı. Sahada ise tempo zaman zaman yükselse de genel olarak oldukça düşük seyrediyor.
 
40' DİREKTEN DÖNDÜ! Alanyaspor ceza alanına doldurulan topu Fernandao indirdi, Mehmet Topal'ın sert şutunda direkten dönen topu Brezilyalı oyuncu tekrar tamamlamak istedi ancak top üstten auta gitti.
 
37' Tempo bir kez daha oldukça düştü. Oyun daha çok orta alanda oynanıyor.
 
35' @Optacan: Valbuena bu sezon Süper Lig'de Kadıköy'de forma giydiği 10 maçta yedi gole katkı yaptı (üç gol ve dört asist).
 
34' Köşe vuruşu sonrası içeriye doldurulan topa bir kez daha Fernandes hareketlendi ancak ofsayt bayrağı kalktı.
 
29' Alanyaspor'da Douglas savunma arkasına sarktı, onun için ofsayt bayrağı havadaydı.
 
28' Fernandao, bu sezon ligdeki 4. golünü kaydetti.
 
27' GOL! Giuliano'nun nefis ara pasıyla Aatıf sağ kanattan savunma arkasına sarktı. Ceza alanı sağ çaprazından pasını çıkardı ve kale önündeki Fernandao topu boş ağlara yolladı: 2-0
 
20' GOL! Sağ kanattan Isla'nın taşıdığı topu Valbuena araya bıraktı. İyi bir kontrolle savunmayı ekarte eden Giuliano, kaleciyi de çalımlayıp dar açıdan düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı: 1-0
 
15' Alanyaspor'da Barış Başdaş topsuz alanda kendini yere bıraktı. Karşılaşma onun tedavisi için duraklıyor.
 
13' Tempo henüz beklenen seviyeye gelmedi. Fernandes'in kaçırdığı pozisyon hariç iki takım da gole yaklaşamadı.
 
12' Fenerbahçe bu serbest vuruşu iyi değerlendiremedi, Valbuena'nın ortasında top kalecide kaldı.

3' Alanyasporlu oyuncular şu ana dek topu ayaklarına alamadılar. Fenerbahçe kısa paslarla rakip kaleye gitmeye çalışıyor.

1' İlk düdük çaldı ve maç başladı!

18-02/17/8965585.jpg

MAÇ BİLGİLERİ

STAT: Ülker

SAAT: 19:00 

HAKEM: Ümit Öztürk

YAYIN: BeIN Sports  

FENERBAHÇE: Kameni Isla, Neto, Neustadter, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef, Valbuena, Giuliano, Aatif, Fernandao 

TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

AYTEMİZ ALANYASPOR: Riou, Gassama, Barış, Tzavellas, N'Sakala, Fofana, Efecan, Vilafanez, Emre Akbaba, Fernandes, Douglas

TEKNİK DİREKTÖR: Hikmet Karaman

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN