Fenerbahçe Norveç'ten galibiyetle döndü

Fenerbahçe Norveç'ten galibiyetle döndü

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde grubun zirvesindeki Molde'yi deplasmanda yağmur, fırtına demedi, Fernadao ve Ozan'la geçti, gruptan çıkmak için büyük bir avantaj elde etti. Sarı lacivertli takım Celtic maçından 1 puan alması durumunda gruptan çıkacak.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu mücadelesinde Fenerbahçe, Norveç deplasmanında Molde ile karşı karşıya geldi. Çok ağır bir zemin ve yoğun yağış altında oynanan mücadeleyi Fenerbahçe 2-0 kazanmayı başardı. Temsilcimize galibiyeti getiren golleri 68. dakikada Fernandao ve 84. dakikada Ozan Tufan kaydetti.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe gruptaki puanını 8'e yükseltirken, Molde 10 puanda kaldı. Ajax'ın deplasmanda Celtic'i 2-1 yenmesinin ardından, Fenerbahçe'nin gruptan çıkması için Celtic ile oynayacağı son maçta 1 puan alması yetecek.

Molde: 0 - Fenerbahçe: 2

Stat: Aker

Hakemler: Miroslav Zelinka, Ondrej Pelikan, Jan Patak (Çek Cumhuriyeti)

Molde: Horvath, Linnes, Toivio, Forren, Rindaroy, Daniel Hestad (Dk. 76 E. Estad), Singh, Hussain, Svendsen, Elyounoussi, Gulbrandsen (Dk.46 Kamara)

Fenerbahçe: Fabiano, Gökhan Gönül, Alves, Kjaer, Hasan Ali Kaldırım (Dk. 74 Kadlec), Nani (Dk. 82 Volkan Şen), De Souza, Ozan Tufan, Alper Potuk, Diego, Fernandao

Gol: Dk. 68 Fernandao, Dk. 84 Ozan

Sarı kartlar: Dk. 5 Forren, Dk. 8 Gulbrandsen, Dk.62 Singh, Dk. 77 Hussain (Molde), Dk. 23 Hasan Ali Kaldırım, Dk. 55 Kjaer, Dk. 61 Bruno Alves, Dk. 81 Nani (Fenerbahçe)

Kırmızı Kart: 90+1 Rindaroy 

15-11/27/aa_picture_20151126_6908753_high.jpgFenerbahçe'de gözler şimdi Celtic maçında. / FOTOĞRAFLAR: SOSYAL MEDYA

1 puan yetecek

UEFA Avrupa Ligi A Grubu 5. haftasında deplasmanda Norveç'te Grupta 10 puanla lider durumda olan rahat Molde'nin konuğu olan 5 puanla ikinci sırada yer alan Fenerbahçe, mücadeleyi 2-0 kazanarak 8 puana yükseldi ve ikinci sırada kaldı, büyük bir avantaj elde etti.

Gruptaki diğer mücadelede Ajax ile Celtic karşılaştı, Hollanda ekibi mücadeleden 2-1'lik galibiyetle ayrılınca 6 puana yükseldi. 2 puanda kalan Celtic ise Avrupa'ya veda etti. Fenerbahçe için 10 Aralık'ta oynayacağı Celtic maçından 1 puan alması Avrupa Ligi'nde ikinci turun biletini getirecek

Fener oynadı, Molde tehlike yarattı

Norveç'te soğuk, yağışlı ve rüzgarlı bir havayla karşılaşan Fenerbahçe, grubun lideri Molde karşısında esktra bu zorluklarla da mücadele ettiği maçta istekli bir görüntü sergiledi. Zaman zaman fırtınaya dönen havada, ağır zeminde yine de başarılı paslaşmalar yapan Fenerbahçeli futbolcular, olumlu bir futbol sergiledi.

15-11/27/ekran-resmi-2015-11-27-000820.pngFenerbahçe gruptan çıkmanın hesaplarını yapmaya başladı.

Ancak grubun pas yüzdesi en kötü takımı olmasına rağmen lider durumda olan Molde'ye karşı ilk yarıda oyun hakimiyetini elinde tutan sarı lacivertli takım olsa da, ilk yarının en büyük tehlikesini kendi kalesinde yaşadı. 

İlk yarıda ceza alanına kilit vurdular

Ceza sahası dışını ablukaya aldığı ilk yarıda katı defansı aşıp ceza sahası içinde etkili olmayı başaramayan Fenerbahçe, 39. dakikada Molde'nin gole yaklaştığı bir poziyonla neredeyse geri düşüyordu. Bu dakikada Molde'nin 18 yaşındaki forveti Svendsen'in uzaklardan şutu üst direkten dışarı çıkarken, Norveç ekibi rakibini adeta uyuttuğu anlarda bile ne kadar tehlikeli olabileceğini gösterdi.

Sarı-lacivertliler, ilk 20 dakikada De Souza, Nani ve Diego'yla gole yaklaşsa da, daha sonra temposu düştü. Kanatlarda da rakip tarafından iyi kapatılan Fenerbahçe golsüz ilk yarıda üstün gözükse de, Molde'nin hücum çıkışlarında tehlikeli olabileceği görüldü. Gruptan çıkmayı daha önce garantileyen Molde, ilk yarıda sadece ani ataklardan gol aradı.

İşler iyi gitmiyor derken Fernandao sahnede!

İkinci yarıda da benzer bir taktikle sahada olan Molde, 55. dakika sonrasında Fenerbahçe'nin temposunun düşmesi ile daha etkili kontrataklar bulmaya başladı. Özellikle tandeminde Kjaer ve Alves'in sarı kart görmesi ile bir yumuşak karnı oluşan Fenerbahçe, orta sahadaki boşluklarla hızlı çıkmaya başlayan rakibi karşısında zorlanmaya başladı. Ancak tam bu anlarda adeta ilaç gibi bir gol geldi.

15-11/27/aa_picture_20151126_6908756_high.jpgFernandao futboluyla alkış topladı.

Maç boyu Molde savunmasını dengesiz yakalamayı başaramayan Fenerbahçe, 69. dakikada paslarla hızlı çıkmayı başardığı pozisyonda böyle bir şans buldu. Alper Potuk sol kanatta topla buluştu ve arka direğe güzel bir orta kesti. İkindi direkte iyi yükselen Fernandao da kafa vuruşunu uzak köşeye yere doğru yaparak fileleri havalandırdı.

Molde ilk golden sonra baskı yapmak isterken açık verişnce, Fenerbahçe 83. dakikada Ozan Tufan'ın attığı golle ikinci golü de buldu.  Fernandao, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topa son anda dokundu. Kaleciden dönen top Ozan Tufan'ın önünde kaldı, genç oyuncu da rahat bir şekilde topu boş kaleye gönderdi.

Kalan dakikalarda Molde 10 kişi kaldı, sarı lacivertli takım çok kritik bir zafer elde etti.

Pereira'dan ters köşe

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Molde maçının ilk 11'inde Spor Toto Süper Lig'deki Mersin İdmanyurdu karşılaşmasına göre 3 değişiklik yaptı. Portekizli teknik adam, kalede Volkan Demirel'in yerine sakatlıktan kurtulan Fabiano Ribeiro'ya şans verdi. Bu sezon sadece Avrupa kupalarına forma giyen Brezilyalı file bekçisi, Ajax ile deplasmandaki maçta sakatlığından dolayı oynayamamıştı. Sarı-lacivertlilerde Mersin İdmanyurdu maçında ilk 11'de oynayan Mehmet Topal yerini Ozan Tufan'a, Robin van Persie ise Jose Fernandao'ya bıraktı.

Mehmet Topal hastanelik oldu

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Mehmet Topal, geçirdiği gribal enfeksiyondan dolayı son anda 18 kişilik maç kadrosundan çıkarıldı. Milli futbolcunun öğle saatlerinde halsizlik hissettiği gerekçesiyle kontrol amaçlı hastaneye götürüldüğü bildirildi. Mehmet'in hastanede gördüğü tedaviden sonra takımın konakladığı otele geldiği ancak kendisini iyi hissetmediği gerçekçesiyle maç kadrosuna dahil edilmediği öğrenildi. Mehmet Topal'ın durumunun iyi olduğu, tedbir amaçlı kadroya alınmadığı kaydedildi.

Ozan golle buluştu

Sarı-lacivertlilerde hastalığından dolayı forma giyemeyen Mehmet Topal'ın yerine ise Ozan Tufan forma giydi. En son Akhisar Belediyespor maçına ilk 11'de başlayan genç futbolcu, 7 karşılaşma sonra ilk 11'de sahaya çıktı. Ozan maç boyunca önceki mücadelelerine oranlda daha iyi bir futbol sergiledi. Genç futbolcu attığı golle de Fenerbahçe formasıyla ilk resmi golüne imza attı.

Sarı-lacivetliler, Mehmet Topal'ın hastalığından ötürü maça 18 yerine 17 kişilik kadroyla çıktı. Fenerbahçe'nin yedek kulübesinde Volkan Demirel, Van Persie, Şener Özbayraklı, Volkan Şen, Michal Kadlec ile Lazar Markovic yer aldı. Sarı-lacivertlilerde, sakatlıklarından dolayı Raul Meireles, Caner Erkin ile Abdoulaye Ba, Molde'ye getirilmemişti.

Ve Van Persie yine kulübede: 7 maç sonra...

Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Van Persie, 7 maç sonra ilk 11'in dışında kaldı. Sarı-lacivertlilerin Süper Lig'de Akhisar Belediyespor'la 4 Ekim'de oynadığı maçtan sonra ilk 11'deki yerini kaptırmayan Hollandalı golcü, Molde deplasmanında kulübede oturdu. UEFA Avrupa Ligi grup aşamasında sarı-lacivertlilerin oynadığı 4 maça da ilk 11'de başlayan Van Persie, formasını Fernandao'ya kaptırdı.

Zemin hem suni, hem sulu

Sarı-laciverli takım, Aker Stadı'nın suni çim olması nedeniyle alışık olmadığı bir zeminde maç yaptı. Ülkedeki mevsim koşulları nedeniyle suni çim olan zemininden dolayı sarı-lacivertli futbolcular, maçta sahaya uygun özel kramponlarla mücadele etti. Karşılaşma karla karışık yağmur altında ve oldukça soğuk bir havada oynandı. Molde'de gün boyu şiddetli yağış ve rüzgar etkisini gösterdi. 

Maç saatinde ise yağış şekli karla karışık yağmura çevirdi. Zemin yağıştan dolayı oldukça ağırlaşırken, belli bölümlerde su topladığı görüldü. Maç saatinde hava sıcaklığı 2 derece olarak ölçüldü. 

Fenerbahçeli taraftarları ağla kapattılar

Sarı-lacivertli taraftalar karşılaşmanın oynandığı Aker Stadı'nda kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu. Karşılaşmayı 200'e yakın sarı-lacivertli taraftar takip etti. Molde Kulübü, Fenerbahçeli taraftarların bulunduğu tribüne güvenlik sebebiyle ağ çekti.

Kjaer cezalı duruma düştü

Fenerbahçe'de savunmanın önemli ismi Simon Kjaer, Molde'nin 55. dakikada çok etkili bir atağını keserek yerinde bir sarı kart gördü. Etzaz Hussain'e yaptığı faul ile Danimarkalı futbolu takımı adına yaşanacak büyük tehlikeyi önlese de, cezalı duruma düşmekten kurtulamadı. Sarı kart cezalısı durumuna düşen Kjaer, grupta 10 Aralık'ta Celtic'le Kadıköy'de oynanacak olan final mücadelesinde takımındaki yerini alamayacak.

Solskjaer'den değişim! 

Molde, İstanbul'da 3-1 kazandığı ilk maçın 11'inde 4 değişiklikle sahaya çıktı. Norveç ekibinde ilk maçta sahaya 11'de forma giyen Gabrielsen,  Eirik Hestad, Moström ve Hoiland'ın yerine teknik direktör Ole Gunnar Solskjaer, Toivio, Gulbrandsen, Hussain ile Svendsen'e şans tanıdı.

Maçtan Dakikalar

1. dakikada De Souza'nın yaklaşık 25 metreden çektiği sert şutta kaleci Horvath son anda topu kornere çeldi.

3. dakikada De Souza'nın savunmanın arkasına gönderdiği topa hareketlenen Ozan Tufan, ceza sahasında topla buluştu. Kaleciyle karşı karşıya kalan Ozan'ın vuruşu iyi olmayınca meşin yuvarlak yandan auta gitti.

9. dakikada Nani'nin ceza sahası dışı sağ çaprazdan kullandığı etkili serbest vuruşta kaleci Horvath, soluna uzanarak meşin yuvarlağı son anda çeldi.

16. dakikada Hussain'in yaklaşık 20 metreden yaptığı sert vuruşta kaleci Fabiano sağına uçarak topu kornere tokatladı.

20. dakikada Gökhan Gönül, sağ kanattan topu ceza sahasına ortaladı. Alper Potuk, kale sahasının önünde meşin yuvarlağı topuğuyla Diego'ya çıkardı. Penaltı noktasının yanında Diego, uygun durumda istediği vuruşu yapamayınca Molde savunması meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

38. dakikada Fernandao'nun ceza yayının gerisinden yaptığı vuruşta top üstten dışarı çıktı.

39. dakikada Svendsen'in kaleyi cepheden gören pozisyonda yaklaşık 25 metreden çıkardığı sert şutta top üst direğe çarparak auta gitti.

Kalan sürede sonuç değişmedi ve ilk yarı 0-0 tamamlandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN