FETÖ 1 dolarla haberleşme yöntemini CIA'den kopyaladı - Video

FETÖ 1 dolarla haberleşme yöntemini CIA'den kopyaladı - Video

FETÖ'nün 1 dolarlarındaki seri numaraların İsviçre'deki banka hesaplarının şifresi olduğunu ortaya çıkaran Karar'ın manşetinden sonra çarpıcı bir detayı da savcı paylaştı: 1 dolarla haberleşme CIA ajanlarının yöntemi...

KENAN BUTAKIN - HABER MERKEZİ

Karar bugünkü manşetiyle, FETÖ’nün 1 dolarlarındaki seri numaraların İsviçre bankalarındaki hesapların şifresi olduğunu ortaya çıkardı. Terör örgütünün bu yöntemi nereden kopyaladığını da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu Savcı Yücel Erkmen bir paylaşımıyla deşifre etti: 1 dolarla haberleşme CIA ajanlarının taktiği... 

16-09/20/kkk.jpg

BİRBİRLERİNİ TANIMAK İÇİN KULLANMIŞLAR

Savcı Yücel Erkmen, sosyal medya hesabından CIA’in karşı casusluk bürosunun kuruluşunu anlatan ve gerçek bir hikayeyi beyaz perdeye aktaran The Good Shepherd (Kirli Sırlar) filminden bir bölüm paylaştı. Filmde CIA ajanları 1 dolarları 1960'larda Küba'da irtibat için kullanıyor.

SERİ NUMARALARI ŞİFRE

Başrollerinde Matt Damon ve Angelina Jolie'nin oynadığı filmin yönetmenliğini ve yapımcılığını Robert de Niro’nun yaptığı 2006 yapımı film, CIA'in, casusluğa karşı koyma bölümünün bilinmeyen kuruluş hikayesini anlatıyor. Filmin bir sahnesinde, Matt Damon bir bağlantı kurmak için şifreli 1 dolar kullanıyor. 1 doların seri numarası, başka bir ajanın kasadan çıkardığı listedeki numaralarla karşılaştırılıyor. Böylece ajanlar doğru kimlikleri üzerinden iletişim sağlıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN