FETÖ, işletmelere devlet desteğini de hortumladı

FETÖ, işletmelere devlet desteğini de hortumladı

FETÖ çatı iddianamesinde KOSGEB eski Başkanı Mustafa Kaplan hakkında yer alan ihbar ve şikayetler soruşturmaya dönüştü. 13 ilde 35 KOSGEB yöneticisi gözaltına alındı. KOBİ’lere verilen devlet desteğinin FETÖ’ye aktarıldığı belirlendi.

HİLAL ÖZTÜRK

Ankara Başsavcılığı’nın FETÖ soruşturması kapsamında 13 ilde 35 kişinin gözaltına alındığı KOSGEB soruşturması, Türkiye’yi örümcek ağı gibi saran örgütün himmet ağına sadece büyük şirketleri KOBİ’leri de dahil ettiğini ortaya koydu. Himmet hortumunun Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) yöneticileri üzerinden yapıldığı belirlendi. Soruşturmanın başlangıcı ise Ankara Başsavcılığı’nın hazırladığı FETÖ’nün çatı iddianamesinde yer alan ihbar ve şikayetlerle oldu. Çatı iddianamede eski Denizli KOSGEB İl Müdürü Kemal Bildiş ve oğlu, 2010-2014 yıllarında kuruma başkanlık yapan Mustafa Kaplan’ın kendisi de dahil il müdürlerinden zorla himmet topladığını, KOSGEB’ten FETÖ’cü şirketlere destek adı altında para aktarıldığını anlattı.

42 KİŞİYE GÖZALTI KARARI

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, KOSGEB merkezi ve il müdürlüklerine yönelik operasyon kapsamında kurumlar ile şüphelilerin evlerinde gözaltı ve arama işlemleri yaptı. Aralarında İstanbul, Erzurum, Sakarya, Düzce’nin de bulunduğu 13 ilde gerçekleştirilen operasyonda, hakkında gözaltı kararı bulunan 42 kişi olduğu belirtildi. Şüphelilerden birinin daha önce yürütülen bir soruşturma kapsamında tutuklu bulunuyor. Şüpheliler arasında bazı illerin KOSGEB il müdürlerinin de bulunduğu öğrenildi.

KOSGEB eski Başkanı Mustafa Kaplan’ın FETÖ ile irtibatlı olduğu, eşi ile birlikte bu yapı adına kurban bağışı ve para toplayıp örgüt şirketlerini kurum desteklerinden faydalandırıp himmet adı altında bağış aldığı iddiaları araştırıldı. Çatı iddianamede eski Denizli KOSGEB Müdürü Kemal Bildiş’in ifadesi şöyle: “Ben Denizli ve Kahramanmaraş KOSGEB İl Müdürü olarak görev yaptım. O dönem KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan’ın eşi Nurgül Kaplan, eşi Zeynep Bildiş’i telefon ile arayarak Fetullah Gülen cemaatine yardım olarak Mustafa Kaplan adına açılmış hesaba para yatırmasını istedi. Eşim Zeynep Bildiş ise hem benim hem kızımın KOSGEB’de çalışmasından dolayı belli aralıklarla 5-6 kez Kaplan’ın hesabına para yatırdı. Mustafa Kaplan sadece bu yardımı kendisinin yapmadığını söyledi.”

HİMMETİ VER RAHAT ET

Denizli KOSGEB’in eski başkanı Kemal Bildiş’in oğlu Emrecan Bildiş ise ifadelerinde şunları söyledi: “Kosgeb Başkanı Mustafa Kaplan ailemize çok eziyet ediyor ve müdürlerinden cemaat için zorla para topluyor. Biz vermediğimiz için babamı işten attı. Şikayetlerimizi yapmıştık, ancak hakim ve savcıları da ayarladığından sesimizi duyuramadık.

Eşi Nurgül Kaplan da üvey annem Zeynep Bildiş’e “Dünyada ve ahirette rahat edebilmenin gereği olarak maddi katkı” talebinde bulundu. Ben de bu olaya şahit oldum. Annem Mustafa Kaplan’ın hesabına para yatırdı, sonrasında bunu babama söyledi. Babam Mustafa Kaplan’ı arayarak hesaba yatırılan bu paranın ne olduğunu sordu. Telefonun hoparlörü bu sırada açıktı. Konuşulanları duydum. Babama ‘Milyonlarca lira para dağıtıyorsun, ayrıca yatırdığın para çok az, hakkında devam eden soruşturmalar var bekletiyorum, ona göre’ dedi. Denizli Sulh Ceza Mahkemesi’nde babam hakkında dava açıldı. Tayini Kahramanmaraş’a çıktı ve yapılan yargılanma sonucunda babam beraat etti. Amaç babamın görevden alınmasıydı.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN