FETÖ itirafçısı Burak Akın'dan ilginç savunma: Kurşun başımı sıyırıp bacağıma saplandı

FETÖ itirafçısı Burak Akın'dan ilginç savunma: Kurşun başımı sıyırıp bacağıma saplandı

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in itirafçı olan eski koruma subayı Yüzbaşı Burak Akın, 'Terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla yargılandığı davada, ilk kez hakim karşısına çıktı. Vurulma anını anlatan Akın, "Komutanı korumak adına görev yapmaya çalışırken vuruldum. Bu yapı beni soyutlamasaydı, öyle ya da böyle bir şekilde benim de haberim olurdu. Adnan Arıkan tarafından, yakın mesafeden, öldürmek amacıyla ateş edildi. Mermi başımı sıyırarak dizime saplandı" diye konuştu

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Burak  Akın, Fuat Söylemez, Ayşe Söylemez, Mustafa Çopuroğlu ve Hüseyin Çetinkaya ile  avukatları katıldı.

Burak Akın, savunmasında, FETÖ ile 1996'da ortaokul yıllarında  Adana'nın Seyhan ilçesinde Ali isimli bir üniversite öğrencisinin okul önüne  gelip "Derslerinize ücretsiz yardım edebiliriz." demesi üzerine tanıştığını  söyledi.

Daha sonra o dönem üniversite öğrencisi olan sanıklardan Mustafa  Çopuroğlu'nun kendileriyle ilgilendiğini belirten Akın, Kuleli Askeri Lisesini  kazandıktan sonra da Çopuroğlu'nun ayda bir kez Adana'dan İstanbul'a gelip bir  örgüt evinde kendisiyle dini konularda sohbet ettiğini, FETÖ elebaşı Fetullah  Gülen'in kitaplarını okuyup vaazlarını dinlediklerini anlattı.

Daha sonra sanık Hüseyin Çetinkaya'nın kendilerinden sorumlu olduğunu  dile getiren Akın, Çetinkaya'nın askeri okulda devresi olan Serdar Tekin'den de  sorumlu olduğunu belirterek, "Tekin'i 1997'den beri tanımama rağmen FETÖ/PDY  mensubu olduğunu 2005'te Çetinkaya'nın sorumluluğunda aynı grupta yer alınca  öğrendim. Birlikte İstanbul'un Kartal ilçesinde ev kiraladık. Burada 2 haftada  bir sohbetler düzenleniyordu. Daha sonra Fuat Söylemez bize dahil oldu. Kuleli  Askeri Lisesinde aynı kısımdaydık. Samimi arkadaşımdı. Buna rağmen bu yapıdan  olduğunu bilmiyorum." diye konuştu.

Örgütle 2010-2011 yıllarında irtibatını kopardığını dile getiren Akın,  şöyle devam etti:

"Özel Kuvvetler Komutanlığına geçtim. Örgütle irtibatımı kopardım. Bir  şekilde yine karşıma çıktılar ve üstü kapalı şekilde mesleğimi kaybetmeyle tehdit  ettiler. Bu yapıdan olmadığı için eşimle boşanmamı dahi istiyorlardı. Bu yapıda  kaldığım sürece anladım ki ne yaparsan yap kurtulamıyorsun. Kaç kez telefonumu  değiştirdim. Bir şekilde size ulaşıyorlar. Özel kuvvetlerde çalıştığım dönemde  çok sevdiğim bu görevden alınma korkusu ile devam ettim.

Darbede gerçek yüzlerini gördüm. Darbeden 4-5 ay sonra devrem  Abdülkadir Koçyiğit aracılığıyla bana ulaşmak istediler. Koçyiğit bana yapının  benimle görüşmek istediğini söyledi. Ben de görüşmek istemediğimi belirttim.  Bunun dışında başka görüşmem olmadı. WhatsApp üzerinden Almanya numarasıyla  arandım. Telefondaki sesin benden sorumlu Serkan isimli kişi olduğunu fark ettim.  Bana, 'Kusura bakma, seninle ilgilenemedik, hakkını helal et.' dedi. Daha fazla  konuşmasına müsaade etmeden telefonu kapattım. Üzülerek söylüyorum, TSK'da bu  yapıyla alakalı kişiler hala çıkar, çıkacaktır. Bu örgütün kullanmadığı başka  şifreli programlar veya yöntemler vardır ama benim şu an bildiğim bir kişi yok.  Söyleyeceğim tek şey, samimi itirafçılık teşvik edilsin."

"NEDEN BEN YAPMIYORUM" DİYE KENDİMİ SORGULADIM

Akın, amiriyle konuşarak, "geçmişte bir dönem bu yapı içerisinde  bulunduğunu ancak kendisinin FETÖ'cü olmadığını" söylediğini ifade etti.

Akın, şöyle konuştu:

"Bu yapının ağına 13 yaşında düştüğümü, bildiklerimi savcılık makamına  anlatmak istediğimi beyan ettim. Beni buna sevk eden sebep, Başçavuş Hüseyin  Gürler ile tanışmamdır. Geçmişte onun da bir dönem bu yapıda bulunduğunu, darbe  girişiminden sonra resmi makamlara giderek bildiklerini anlattığını öğrendim.  'Neden ben yapmıyorum' diye kendimi sorguladım. Ben bilerek ve isteyerek FETÖ/PDY  içinde bulunmadım. Tamamen dini duygularla, bize yardımcı olmaları adına  bulundum. Evet, yaptığım bir hatadır."

BAŞIMI SIYIRDI DİZİME SAPLANDI

Akın, darbe girişiminden haberdar olmadığını kaydederek, "Komutanı  korumak adına görev yapmaya çalışırken vuruldum. Bu yapı beni soyutlamasaydı,  öyle ya da böyle bir şekilde benim de haberim olurdu. Adnan Arıkan tarafından,  yakın mesafeden, öldürmek amacıyla ateş edildi. Mermi başımı sıyırarak dizime  saplandı" diye konuştu.

VURULMA ANI

Darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral  Salih Zeki Çolak'ın koruma ekibinde bulunduğunu anımsatan Akın, Genelkurmay  Karargahına ulaştıklarında, silahlar patladığı sırada hiçbir yere saklanmadığını,  koşmaya başladığını, bu sırada kendisine ve makam aracına arkadan ateş edildiğini  söyledi.

Akın, şöyle devam etti:

"Bana arkadan ateş eden şahıs da muhtemelen Adnan Arıkan'dı. 'Kuvvet  komutanımıza ne yapıyorsunuz.' demem üzerine bir itiş kakış yaşandı. Halit  Kazancı ilk başta uzaklaştı. Daha sonra yanıma gelirken, tabancasını tam  dolduruşa getirdi. Ramazan Gözel müdahale talimatı verdi. Beni öldürmeme kastıyla  ateş ettiyse, sıyırma amacıyla neden bacağımın dış kısmına ateş etmiyor?  Yaralarımı inceleyen doktor, iki santim yana mermi saplansaydı, atar damarın  zarar göreceğini ve kan kaybından 5 dakikada öleceğimi söyledi. Kendisi bana ateş  ettiğini dahi kabul etmiyor. Adnan Arıkan da etmiyor."

Yapı içerisinde yer aldığı dönemde ByLock veya başka bir kriptolu  telefon kullanmadığını, Bank Asya'ya para yatırmadığını anlatan Akın, "Bu yapının  terör örgütü olduğunu bilseydim, MİT Müsteşarlığına giden O.K. gibi bildiklerimi  anlatırdım. Bu yapının hiçbir zaman terörist bir eylemde bulunacağını  düşünmemiştim. Ta ki 15 Temmuz'a kadar. O zaman bu yapının terörist bir yapı  olduğunu anladım. Bu yapının içinde bulunduğuma pişmanım. Keşke daha önce gidip,  adli mercilere yardımda bulunsaydım." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN