FETÖ, pilotlara 'ailenize değil bize para verin' demiş

FETÖ, pilotlara 'ailenize değil bize para verin' demiş

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) soruşturmasında Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki şüpheli subaylar ifadelerinde, örgüt için 'para'nın nasıl öncelik arz ettiğini, himmet vermeyenlerin başlarına neler geldiğini anlattı.

FETÖ/PDY soruşturmasında Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki şüpheli subaylar ifadelerinde, örgüt için "para"nın nasıl öncelik arz ettiğini, himmet vermeyenlerin başlarına neler geldiğini anlattı.

'AİLENİZE ÜÇ AYDA BİR BİZE DÜZENLİ PARA VERİN'


Soruşturma kapsamında ifadesi alınan 'Bilal' kod adlı pilot şunları söyledi: "Himmet isteyen örgüt abisi, 'Aileniz o kadar önemli değil. Sizi bu günlere getiren hizmet hareketidir. Ailenize çok para gönderip şımartmayın' deyince sert çıktım. Bunu üzerine 'Tamam aileniz daha önemli ama her ay para göndermeniz doğru olmaz. İki üç ayda bir para gönderin ama bize düzenli olarak himmetinizi verin. Hizmet hareketi sizi bu günler için yetiştirdi' dedi."

'HİMMETİ VER SIKINTI YAŞAMAZSIN DEDİLER'


Himmeti geçiktirdiği için pilotluk sınavından başarısız olduğunu söyleyen 'Kenan' kod adlı şüpheli subay ise şu bilgileri verdi: "Himmet parasını geciktirdiğimden veya istenilen miktarda vermediğimden dolayı pilot eğitimimde başarısız oldum. Yaşadığım büyük sıkıntıları örgüt abilerime aktardığımda, himmetimi aksatmadığımda, görüşmelerden kaçmadığımda sıkıntıları aşacağım söylenirdi."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN