CHP’lilerden tutuklu darbeci paşalara ziyaret talebi

CHP’lilerden tutuklu darbeci paşalara ziyaret talebi

Meclis FETÖ’nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun CHP’li üyeleri, tutuklu cuntacı subayları ziyaret etmek için Adalet Bakanlığı’na başvurdu.

EROL METİN

CHP milletvekilleri Zeynel Emre, Aytun Çıray, Aykut Erdoğdu ve Sezgin Tanrıkulu imzasıyla Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne verilen dilekçede, Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Mehmet Dişli, Hakan Evrim, Mehmet Partigöç, Hüseyin Türk ile İbrahim Yılmaz’ı ziyaret etme konusunda resmi olarak izin istendi.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen CHP’li üyeler, Adalet Bakanlığı’ndan bu taleplerine olumlu cevap verilmesini beklediklerini dile getirdi. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Darbe Komisyonu’nun CHP’li üyeleri olarak tutuklu darbecilere “Darbe başarılı olsaydı, darbenin Cumhurbaşkanı kim olacaktı? Başbakan olarak kimi atayacaktınız? Bakanlar Kurulu’nda kimler olacaktı?”, “Yurtta Sulh Konseyi kimlerden oluşuyordu? Bu konsey üyeleri ile darbe öncesi görüştünüz mü? İçinde sivil siyasetçi var mı?”, “Darbe öncesi sizi darbeye özendirip daha sonra sizi terk edenler oldu mu? Varsa bunlar kimler?” gibi sorular yöneltmek istediklerini ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN