FETÖ soruşturmasında hesap blokesine jet müdahale

FETÖ soruşturmasında hesap blokesine jet müdahale

İzmir Başsavcılığı, FETÖ şüphelilerinin hesaplarına ‘kısıtlama’ koydu. Bankalar talimatı yanlış anlayıp hesapları bloke edince savcılık, aynı gün devreye girip durumu düzeltti.

ÖZEL HABER / KENAN BUTAKIN

FETÖ’nün darbe girişimi hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede dikkat çeken bir belge yer aldı.

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından tüm bankalara gönderilen yazıda, 29 Temmuz 2016’da bankaya iletilen, “şahısların hesaplarının tespit edilmesi, hesaplarda bulunan para ve değerli kağıt, altın vb. varlıkların bildirilmesi ve aylık ücretleri dışındaki varlıklara şerh konulması” talebinin bankalar tarafından yanlış anlaşıldığı belirtildi. Yanlış anlaşılmanın, dosyada “Kısıtlılık kararı vardır” ibaresinden kaynaklandığını belirten savcılık, bunun içeriğin gizli olduğu anlamını taşıdığını kaydetti.

Savcılık, gönderilen yazıda aylık ücret ve maaşların şerh kapsamı dışında bırakıldığının kaydedildiğini ancak bankaların hukuka aykırı şekilde şahısların aylık ücretlerine el koyduğunu aktardı. Yargılanan bazı şüphelilerin bu nedenle maaşlarını çekemediğini ve kredi kartlarını kullanamadıklarını belirten savcılık, geçtiğimiz Ağustos ayında bankalardan maaşların serbest bırakılarak mağduriyetlerin giderilmesini aksi takdirde ise mağduriyete sebep olan banka görevlileri hakkında işlem başlatacağını açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN