FETÖ'cü yüzsüzlüğü: Yalan ve inkârla sulandırma taktiği

FETÖ'cü yüzsüzlüğü: Yalan ve inkârla sulandırma taktiği

15 Temmuz ihanetinin A takımı ‘yalan söyle, inkar et’ taktiğini sürdürdü. Eski Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı Barış, “Darbeyi kim yaptı çok merak ediyorum, ben de mağdurum”dedi.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargahı’nda yaşanan eylemlere ilişkin, aralarında sözde Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin de yer aldığı 221 kişinin yargılandığı davada eski Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanı Kurmay Albay Muhsin Kutsi Barış savunma yaptı. Barış, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda görülen dokuzuncu celsede örgüt üyesi olduğunu reddetti.

Dava kapsamında ifade veren tüm şüpheliler gibi hakkındaki bütün iddialar için inkar yoluna giden Barış, “Her dönemde pek çok ziyaretçim oluyordu” dedi. Kalkışma öncesi kendisine yapılan ziyaretlerin darbe planı olduğu yönündeki iddiayı kabul etmedi. Barış, “Olay günü, saat 21.30-22.00’ye kadar darbe girişiminden haberim olmadı” diye konuştu. Barış, sıkıyönetim ilan edildiğine, TSK’nın yönetime el koyduğuna dair mesaj emirlerini aldıktan sonra teyit maksatlı Genelkurmayı aradığında büyük bir terör saldırısına maruz kalındığı ve TSK’nın sıkıyönetim ilan ettiği yönünde cevap aldığını öne sürdü.

Cuntacı subay, TRT’ye neden asker gönderdiği sorusu karşısında da, “Geniş çaplı terör saldırısı olabileceği istihbaratı gelmişti” ifadesini kullandı. Barış, Mahkeme Başkanı Başkanı Oğuz Dik’in “Darbe teşebbüsünü sizce kim yaptı?” sorusunu ise “İnanın, bütün samimiyetimle söylüyorum, ben sizden daha çok bu darbeyi kimin yaptığını merak ediyorum” sözleriyle yanıtladı. Muhsin Kutsi Barış, darbe girişimi nedeniyle ortaya bir mağdurlar ordusu çıktığını ifade etti. Başkan Dik, “Madem mağdursunuz, sizin mağduriyetinize kim sebep verdi?” sorusu üzerine Barış, kendisinin de bunu çözmeye çalıştığını söyledi.      

Savcının, “Ümit Gencer verdiği ifadede, darbe bildirisini sizin okumanızı istediğinizi söylüyor.” demesi üzerine Barış, bunu kesinlikle kabul etmediğini, bildiriyi ilk kez televizyonda dinlediğini savundu. Bildirinin kimin adına okunduğu sorusuna ise Barış, “Herhalde Yurtta Sulh Konseyi adına okunmuştur, bilmiyorum” yanıtını verdi. Duruşma savcısının, o gece yaptığı telefon görüşmelerine ilişkin sorusu üzerine Barış, bazı telefon görüşmelerini kabul etmedi. Konuşma kaydına ilişkin HTS kayıtlarının bulunduğunu belirten Savcı Cenikli, bunun üzerine, “İnsanlar yalan söyler ama makineler yalan konuşmaz” dedi. -AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN