FETÖ'den ihraç edilenlere maaş tarifesi

FETÖ'den ihraç edilenlere maaş tarifesi

FETÖ'nün emniyet imamlarıyla ilgili yapılan soruşturma, örgütün 17/25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişiminden sonra açığa alınan ve ihraç edilen üyelerine maaş tarifesini ortaya çıkardı. Örgüt üyelerinin yazışmalarından çıkan rakamlara göre açığa alınan üyelere 1200, ihraç edilenlere 4 bin TL aylık ödeme yapıldı. Örgüt üyelerinin 17-25 Aralık ve darbe sonrası da para toplamayı sürdürdüğü, bu rakamları da kasa miktarı olarak aylık olarak kaydettiği belirlendi. Bir FETÖ'cü yazışmasında, normalde 11 milyon 940 TL toplanması gerekirken, avukatlık ve açık-ihraç giderleri kesilince 7 milyon 278 bin TL toplanabildiğini anlattı.

HİLAL ÖZTÜRK/EROL METİN - ÖZEL HABER

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, emniyete ilişkin mahrem imamlar soruşturmasını tamamlayarak, mahrem imam olduğu iddia edilen 731 kişiye dava açıldı. FETÖ'nün emniyet imamlarıyla ilgili soruşturmada ele geçirilen belgeler örgütün 17/25 Aralık ve 15 Temmuz sonrası, açığa alınan, ihraç edilen, yurt dışına kaçırılan, haklarında dava açılan tüm üyeleri için milyonlarca lira para harcadığını ortaya çıkardı. Örgüt kamuoyuna “mağduriyet” propagandası yaparken, açığa alınan ihraç edilen FETÖ'cülere neredeyse devletten bile fazla maaş ödemesi yaptığı tespit edildi. FETÖ üyelerinin yazışmalarına göre maaş tarifesi şöyle: İhraç edilenlere 4 bin TL, açığa alınanlara 1200 TL, öğrencilere 2 bin 235 TL...

Örgütün mal varlıklarına el konulması ve himmet gelirlerinin kesilmesiyle maddi sıkıntı yaşadıklarını da itiraf eden FETÖ'cüler, en çok avukatlık parası ödemelerinden şikayet ediyor. OHAL döneminde barolardan CMUK avukatı görevlendirilmesini de olumlu bir durum olarak belirten örgüt üyeleri, bu nedenle OHAL kalkınca çok zor durumda kalacaklarını da dile getiriyor. Örgütün 17/25 Aralık ve 15 Temmuz sonrası her ay kasa miktarı, harcamalar, bölge takviyeleri, şirketler, gaygubet evleri gibi kalem kalem gelir-gider raporlaru yine bu yazışmalarda ortaya çıkarıldı. İşte o yazışmalardan örnekler:

BİZDE PARA KALMADI NASIL YAPALIM?

“Abi hayırlı günler mali durumumuz ile ilgili bazı bilgiler: Bölgelerimiz içinde açılan en fazla dava İstanbul'da bulunduğundan dolayı Orhan Bey bize para getirmediği halde avukat ödemelerinde zorlanmaktadır. Bana verdiği tabloya göre kendileri öz kaynaklarımız dışında da paralar bularak şu ana kadar ödeme yapmışlar. Ancak avukat birimine şuan 1.000.000 TL bu ay içinde vermemiz gerekmekte ve beni sıkıştırmaktadırlar diyor. Bu parayı da bizim ödememizi istemektedir. Oysa yukarıda da arz ettiğim gibi şu an bizde para kalmamıştır. Nasıl yapalım?

BİNLERCE AÇIĞA VE İHRACA RAĞMEN 6 AYDA 7 MİLYON TOPLAMIŞLAR

Örgüt üyesinin yazışmasındaki ifadeler FETÖ'nün 17/25 Aralık ve kanlı darbe girişiminden sonra da para toplamaya devam ettiğini ortaya koydu: “Kasım ayında alınan maaşları baz alarak Aralık’tan itibaren (6 aylık dönemde) bölgelerden merkeze gelmesi gereken miktar 11.940.000 TL olması gerekirken, 3.835.405 TL avukat, 4.502.997 TL açık-ihraç maaşlarına ödeme yaptıklarından dolayı, 7.278.035 TL olarak gerçekleşmiştir. Bu paraya ocak ayında 4.852.078 TL altın gelirimizi ve aylık olarak İsmet abilerden aldığımız 2.700.000 TL dahil edildiğinde 12.130.113 TL toplanan para olmuştur. Aynı aylardaki giderimiz ise 12.20.875 TL olmuştur.”

DARBE SONRASI 6 AYI ALTINLA KAPATMIŞLAR

Topladıkları paraların giderlerini karşılamadığını söyleyen örgüt üyesi bu durumu şöyle anlatıyor: “Giderler ve gelirler arasında denge o Altı aylık açık/ihraç 3.835.405 TL ve avukat 4.502.997 TL giderlerimizi de eklediğimizde altı aylık sürede 20.544.277 TL giderimiz olmuştur. Bu durumda her ay en az 1.000.000 TL ek paraya ihtiyacımız vardır. Geçtiğimiz altı ayı altın ile kapatmış olduk.

OHAL KALKARSA CİDDİ AVUKATLIK ÜCRETİ OLACAK

FETÖ üyelerinin yazışmalarının bir çoğunda avukatlık ücretlerinden yakındıkları dikkat çekti. İşte bunlardan birinde OHAL'de barolardan alınan avukatlık hizmetinin gideri azalttığı, ancak bu dönem sona erdiğinde ciddi bir avukatlık ücreti ortaya çıkacağı belirtiliyor. “Avukat olarak şu an barodan görevlendirilen avukatlar kullanıldığından ististani giderlerimiz olmaktadır. Ancak OHAL'in kalkmasıyla 15.000 mağdur öğrenci-öğretmen için ciddi avukat giderlerimiz olacaktır. Ama ne kadar giderimiz olur, öngörülememektedir.”

Yine bir diğer yazışmada; “Abi, bugünden itibaren birimimizi ilgilendirmeyen diğer birimler ile ilgili hiç bir ödemeyi yapmayalım. Kendi dernek, şirket, ofisler ile ilgili giderlerimizi iyice minimize edelim. Avukatlara artık ödeme yapmayalım. Bölgelerin imkan dahilinde toplayacakları aidatlar, kısmen de merkezdeki paralarımızdan öğretmen, öğrenci mağduriyetlerini sarmaya çalışalım. Bölgelere de merkezde paramız var havası vermeden, bir yerlerlerden bulduk diye ifade etmemiz gerekir.”

GAYGUBET EVLERİ İÇİN AYLIK 137 BİN TL

İddianamede örgütün yapılan operasyonlar ve ihraçlar üzerine Mali Hasar Raporu hazırladığı da belirtildi. FETÖ’nün ihraç olan öğretmen ve öğrencilere ihtiyaçlarını karşılaması amacıyla aylık 17 milyon 520 bin TL ayrılması gerektiğini belirledi. Örgüt ayrıca, hakkında yakalama kararı bulan üyeleri sakladığı gizli Gaybubet evlerinin ihtiyaçları için de aylık 137 bin TL ayrılmasını öngörmüş. İddianamede, örgütün Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki örgüt üyelerinden 2014 yılı için yıllık ortalama 50 milyon TL himmet, 5 milyon TL fitre, 10 milyon TL civarında altın, 10 milyon TL civarında kurban parası topladığı ifade edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN