FETÖ'nün ABD imamının oğlu Almanya'da otel işletiyor

FETÖ'nün ABD imamının oğlu Almanya'da otel işletiyor

FETÖ'nün ABD imamlığına getirilen Fatih Üniversitesi'nin eski rektörü Şerif Ali Tekalan'ın firari oğlu Tarık Tekalan'ın, Almanya'da iki otel açtığı ortaya çıktı. Başkası adına kayıtlı Frankfurt ve Stuttgart'ın güneyindeki Freiburg'daki iki otel firari FETÖ'cülerin üssü oldu.

EROL METİN / ANKARA

FETÖ lideri Fetullah Gülen'in oluruyla ABD imamlığına getirilen eski Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan'ın oğlu Tarık Tekalan da babası gibi yurt dışına kaçtı. FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan firari oğul Tekalan'ın soluğu hangi ülkede aldığı ortaya çıktı. Tekalan'ın firari FETÖ'cülerin sığınağı haline gelen Almanya'da olduğu tespit edildi. Tekalan'ın otel işletmeciliğine başladığı belirlendi.

Tekalan, istihbarat birimlerince takibe alınırken, Frankfurt ve Stuttgart'ın güneyindeki Freiburg ilçesinde açtığı 2 otelin, Almanya'daki FETÖ firarilerinin uğrak yeri olduğu, buralarda örgüt toplantıları yapıldığı tespit edildi. Tekalan'ın otellerinin resmi olarak başkasının adına kayıtlığı gözüktüğü öğrenildi.

17-11/21/20150810_feto-esad-akraba-oldu.jpg
Firarı Tarık Tekalan, Esad'ın danışmanı
Haskem Akkad'ın kızı Lana Akkad'la evli.

ESAD'IN SAĞ KOLUNUN DAMADI

1990 doğumlu Tarık Tekalan, Suriye'yi kan gölüne çeviren Beşşar Esad'ın danışmanı ve en büyük destekçilerinden Hashem Akkad'ın kızı Lana Akkad'la yaptığı evlilikle gündeme gelmişti.

Türkiye'deki “FETÖ çatı davası”, “KPSS sorularının sızdırılması”, “Futbolda şikede kumpas” gibi davaların sanığı olan ve hakkında tutuklama kararı bulunan eski Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan, FETÖ'nün diğer üst düzey yöneticileri gibi örgüt lideri Fetullah Gülen'in ikamet ettiği ABD'ye kaçmıştı. Tekalan, Texas’taki North American Üniversitesi’ne rektör olarak atanmıştı. Geçtiğimiz günlerde FETÖ'nün çöküşünü önlemek için ABD'deki üst düzey örgüt yöneticilerinin kritik bir toplantı yaptığı, bu toplantıda örgütün geleceğine ilişkin yönetim düzeyinde bazı kararlar alındığı, örgütün ABD imamlığına Tekalan'ın, Türkiye imamlığına da Mustafa Özcan'ın getirildiği istihbarat raporlarına yansımıştı. Gülen'in ölmeden önce böyle bir karar almasının örgüt içinde tepkilere neden olduğu, Gülen'in veliahtı Mustafa Özcan ile Tekalan arasında bir süredir çekişme olduğu kaydedilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN