Filistinli Ahed Tamimi'nin sorgu görüntüleri: Tehdit, taciz...

Filistinli Ahed Tamimi'nin sorgu görüntüleri: Tehdit, taciz...

İsrail askerine tokat attığı için tutuklanan "Filistin'in cesur kızı" Ahed Tamimi'nin sorgu görüntüleri ortaya çıktı. Ailesi tarafından paylaşılan 2 dakikalık videoda İsrailli istihbarat görevlisi, Tamimi'yi sözle taciz ediyor ve "Aileni, arkadaşlarını gözaltına alırız" tehdidinde bulunuyor.

KARAR.COM

‘Filistin’in cesur kızı’ olarak bilinen Ahed Tamimi’nin, İsrailli yetkililer tarafından sorgulanma görüntüleri ortaya çıktı. Sorgu odasında kayda alınan 90 dakikalık videonun iki dakikalık bölümü, Tamimi’nin ailesi tarafından yayınlandı.

Videoda biri polis, diğeri istihbaratçı olduğu belirtilen iki İsrailli yetkililerin, Ahed’e bağırdığı ve onu bütün ailesini ve arkadaşlarını gözaltına almakla tehdit ettiği görülüyor.

Yetkililer ayrıca Ahed’in ‘beyaz teni’ ve ‘melek gözleri’ gibi ifadeler kullanarak sözlü tacizde bulunuyor. Ahed ise bütün baskılara rağmen sessizliğini bozmuyor.

Videonun, Ahed Tamimi’nin 19 Aralık’ta gözaltına alınmasından bir hafta sonra çekildiği belirtildi.

Dava dosyasına eklenen görüntü kayıtlarına ulaşan ailesi, videonun bir kısmını yayınladı. Hazlihazırda sekiz aylık hapis cezasını çeken Ahed’in avukatı, görüntüler üzerine usulsüz sorgulama şikayetinde bulundu.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER


Ahed: Susma hakkımı kullanıyorum

Ahed’i sözle taciz ettiler

- Benim kızkardeşim de senin gibi beyaz tenli. Sen güneşe çıkınca nasıl oluyorsun? Kardeşim gibi mi?

- Neden problem çıkarıyorsun? Kim için?

Ama Ahed sessiz kaldı

- (Ahed’e bir video izletiliyor) Burada konuşan kim?

- Bu kim?

Ahed: Susm hakkımı kullanıyorum

Bize istediğimizi vermezsen bu videodaki herkesi gözaltına alırız. Biliyorsun, Nur, Mervan, Usame, Marah Hepsini tanıyorsun

- Bizimle işbirliği yapmazsan hepsini alacağız

- Bu senin elinde

- Biliyosun, Mervan, Mahmud...

- Sen konuşmazsan onlar konuşacak

- Nasıl istersen...

Ama Ahed sessiz kaldı... Sorgu neredeyse iki saat sürdü

Ahed, günlerce soğuk bir hücrede kaldıktan sonra ifade verdi.

Çeşitli şekillerde kötü muameleye maruz kaldı.

TACİZ DAVASI AÇMIŞTI

Bir İsrail askerini tokatlaması sebebi ile yargılanan Ahed Tamimi, soruşturma esnasında kendisini taciz ettiğini iddia ettiği soruşturma görevlisine dava açmıştı. Davayı açan avukat Jabi Laski, Tamimi’nin soruşturma esnasında uygunsuz söz ve davranışlara maruz kaldığını belirtmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN