G20 Zirvesi'nde konuşan Merkel'den flaş 'Türkiye' açıklaması

G20 Zirvesi'nde konuşan Merkel'den flaş 'Türkiye' açıklaması

Almanya Başbakanı Merkel, G20 zirvesi kapsamında Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Almanya Başbakanı Merkel yaptığı açıklamada, "Türkiye G-20 zirvesine önemli katkı sağladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İncirlik konusunda görüş ayrılığımız sürüyor." ifadelerini kullandı.

İKLİM ANLAŞMASINDA UZLAŞI

Almanya'nın Hamburg kentinde gerçekleşen G-20 Zirvesi'nin son gününde en önemli görüş ayrılıklarının bulunduğu iklim değişikliği başlığındaki kriz aşıldı. Almanya'daki dev zirvede bir araya gelen ülkeler, göç akını, terörle mücadele, ekonomi ve Kuzey Kore gibi başlıkların ardından en önemli görüş ayrılıklarının bulunduğu iklim değişikliğinde de uzlaşmaya vardı. Zirveye katılan ülkelerin sonuç bildirgesi üzerinde anlaştığını son dakika olarak duyuruldu.

MERKEL CANLI YAYINDA DUYURDU

Almanya Başbakanı Angela Merkel, uluslararası haber televizyonlarının canlı yayınladığı konuşmasında liderlerin bildirgede anlaştığını resmen duyurdu.

Zirvenin ana gündem maddesi olan iklim değişikliğinin yanı sıra terörle mücadele, ekonomik büyüme, göç akını ve Kuzey Kore'nin füze testleri gibi konular nihai metinde yer alıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN