'Gazi'antep 'şehit' Halep

'Gazi'antep 'şehit' Halep

Suriye'nin en büyük kentlerinden Halep'teki Esad rejimi ve Rus hava güçlerinin operasyonları bugün sona erdi. Üç yıldır büyük bir insani krizin yaşandığı Halep'ten gelen fotoğraflar ise yürek burkuyor... İç savaştan önce kadim şehir Halep, Gaziantep'in kardeş şehri olarak kabul edilirdi...

Suriye'nin en büyük kentlerinden Halep'teki Esad rejimi ve Rus hava güçlerinin operasyonları bugün sona erdi. Üç yıldır büyük bir insani krizin yaşandığı Halep'ten gelen fotoğraflar ise yürek burkuyor...

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, sivillerin ve muhaliflerin kentin doğusunda oluşturulan altı koridor üzerinden bölgeden ayrılmalarına izin vermek istediklerini söyledi.

Şoygu, isyancılar üzerinde etkisi olan ülkelerden de, onları Halep'ten ayrılmaları yolunda ikna etmelerini istedi. Rusya Savunma Bakanı, Suriye ordusunun da, silahlı isyancıların kentten çıkışına izin vereceği ve bölgeden çekileceği sözü verdi.

Şoygu, Suriye'deki 'muhalif grupları teröristlerden ayırmak için' Çarşamba günü Cenevre'de askeri uzmanların buluşacağını da belirtti.

İDLİB'E GİTMELERİNE İZİN VERİLECEK

Suriyeli muhaliflerin yanı sıra yaralıların ve hastaların kentten çıkarak İdlib bölgesine gitmelerine izin verilecek.

Kremlin daha önce Halep kentine yönelik bombardımana Perşembe günü sekiz saat ara verileeğini açıklamıştı.

Operasyonlara ara verileceği açıklaması bombardıman sonucu Halep'te çocuklu bir ailenin 14 ferdinin öldüğü haberlerinin ardından gelmişti.

ABD ve İngiltere Londra'da yapılan Suriye toplantısı ertesinde Suriye ve Rusya'ya Halep saldırılarını durdurmazlarsa ekonomik yaptırımlar getirileceği uyarısında bulunmuştu.

AB Dışişleri Bakanları da Pazartesi günü Halep'teki hava saldırıları nedeniyle Rusya'yı kınamış, hava saldırılarının 'savaş suçu olabileceğini' belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN