Gaziantep'te Suriye sınırına 'özel güvenlik bölgesi' uygulaması

Gaziantep'te Suriye sınırına 'özel güvenlik bölgesi' uygulaması

Gaziantep'in Karkamış ilçesinin Suriye'nin Cerablus kasabasının karşısında bulunan bölümü, IŞİD ve PYD tehdidine karşı 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildi.

Gaziantep Valiliği, Karkamış İlçesi'nin Suriye'de IŞİD denetimindeki Cerablus sınır kesiminde 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi uygulaması başlatıldığını bildirdi.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, özel güvenlik bölgesi uygulamasının yapıldığı alana tüm giriş ve çıkışların kontrollü olacağı ve gerektiğinde yasaklanacağı belirtildi. İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılacak uygulamanın 25 Aralık 2015'te saat 13.00'te sona ereceği bildirildi. 

15-12/11/566a9279c03c0e70b4fc1d4a-1449831521.jpg
Cerablus'ta IŞİD, doğusunda ise PYD hakimiyeti bulunuyor.

PYD'nin kantonları birleştirme planı için kritik bölge

IŞİD kontrolünde bulunan Cerablus'un doğusunda PYD'nin hakim olduğu Tel Abyad, batısında ise muhalif güçlerin denetimindeki Azez bulunuyor. Muhaliflerin Türkiye ile tek bağlantısı Azez'den sağlanıyor. IŞİD, Azez'i ele geçirip muhaliflerle Türkiye'nin bağlantısını kesmek isterken, PYD de koalisyonun hava desteğiyle Cerablus'u alıp Afrin ve Kobani kantonlarını birleştirme hesapları yapıyor.

Türkiye ise PYD'nin Fırat nehrinin batısına geçmesine müsaade etmeyeceğini en üst düzeyden defaatle bildirmişti.

GAZİANTEP/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN