SGK Başuzmanı açıkladı! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak: Zam formülünde tablo netleşiyor

SGK Başuzmanı açıkladı! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak: Zam formülünde tablo netleşiyor

SGK Başuzmanından açıklama! Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Zam formülünde tablo netleşiyor...

Türkiye'de 16 milyon emeklinin gözü kulağı Temmuz ayında yapılacak zamma çevrilmiş durumda. SGK Başuzmanı İsa Karakaş'ın açıklamalarına göre, en düşük emekli maaşının 10 bin TL'den yüzde 25,46 zam alarak 12.546 TL'ye yükseltilmesi bekleniyor. Bu zam oranı, son dönemdeki enflasyon verilerine dayanarak hesaplanmıştır.

TEMMUZ ZAM ORANLARI VE BEKLENTİLER

Eksik yattıysa dikkat! Zamlı maaş almak için...

Temmuz zammı, son altı aylık enflasyon oranına göre ayarlanacak. Türkiye İstatistik Kurumu'nun Mart ayı verilerine göre, bu oran yüzde 15,05 olarak belirlendi. Ancak, Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'nde belirtilen beklentiler doğrultusunda, emeklilerin maaşlarının yüzde 25,46 oranında artırılması öngörülüyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Emekli maaşı ne kadar oldu? Emekli maaşları zam farkı ne zaman yatacak? - Ekonomi Haberleri

SGK Başuzmanı İsa Karakaş'ın verdiği bilgilere göre, halihazırda 10 bin TL olan en düşük emekli maaşı, yapılacak yüzde 25,46'lık zam ile 12.546 TL'ye yükselecek. Bu artış, özellikle düşük gelirli emekliler için önemli bir rahatlama sağlayacak.

Karakaş'a göre, maaşlar arasındaki dengesizlikler ve kök maaş hesaplamaları bazı çıkmazlara yol açıyor. Özellikle 10 bin TL altında maaş alan emekliler için oransal zammın yeterli olmayabileceği ve bu durumun sistemde birtakım sıkıntılara sebebiyet verebileceği belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN