Gazprom: Türk Akımı çalışmaları durdurulabilir

Gazprom: Türk Akımı çalışmaları durdurulabilir

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizi sonrası Moskova ekonomiden eğitime birçok alanda yaptırım kararı verdi. Son olarak Reuters'e konuşan Gazprom kaynakları Türk Akımı projesine yönelik çalışmaların durdurulabileceğini açıkladı.

Gazprom kaynakları, Türk Akımı projesine yönelik çalışmaların durdurulabileceğini söyledi.

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan Gazprom kaynakları, Türkiye'ye yönelik yaptırımlar kapsamında Türk Akımı projesine yönelik çalışmaların durdurulabileceğini söyledi.

Gazprom sözcüsü yorum yapmadı

RIA Novosti'nin haberine göre Gazprom Sözcüsü Sergey Kupriyanov, basında çıkan ‘Rusya'nın Türk Akımı projesini dondurabileceği' iddiasına yorum yapmadı.

Kupriyanov "Yorumlamıyoruz" derken, RIA Novosti'ye konuşan Rusya Bakanlar Kurulu'ndan bir yetkili ise iddia hakkında "Tüm tedbirler, Rusya Devlet Başkanı'nın talimatında ve hükümet kararnamesinde sıralanmıştır" ifadesini kullandı.

Kararnamede Türk Akımı ve Akkuyu projeleri yok

Reuters'a konuşan Gazprom kaynakları, Türkiye'ye yönelik ekonomik tedbirler kapsamında Türk Akımı projesine yönelik çalışmaların durdurulabileceğini iddia etmişti. Ancak Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev'in bugün imzaladığı ekonomik tedbir kararnamesine Türk Akımı ve Akkuyu projeleri dahil edilmemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN