Reuters: Türkiye, Rusya'dan LPG alımını yüzde 25 azaltacak

Reuters: Türkiye, Rusya'dan LPG alımını yüzde 25 azaltacak

Amerikan Reuters ajansı, Türkiye'nin Rusya'dan LPG alımını yüzde 25 azaltacağını öne sürdü. Bu kesintiyle oluşacak açığın Cezayir ya da ABD'den telafi edileceği ifade edildi.

Türkiye'nin, Rusya'dan likit petrol gazı (LPG) alımını yüzde 25 oranında kısıtlayacağı öne sürüldü. Reuters ajansının adı açıklanmayan kaynaklara dayandırdığı haberde, kararın Rusya'nın Türkiye'ye uyguladığı yaptırımlara yanıt olarak alındığı ifade edildi.

LPG piyasasında çalışan bir işadamı, Reuters'e "Türk firmaları Rusya'dan LPG sevkıyatının azaltılması konusunda endişeli değiller, çünkü böyle bir karara zaten hazırlık yapıyorlardı" diye konuştu. İşadamı, Türkiye'nin aralarında Cezayir ve ABD'nin de olduğu bazı ülkelerden LPG alımı konusunda çalışmaları sürdürdüğünü kaydetti.

Türk Akımı iptal edilecek mi?

Reuters, geçtiğimiz günlerde Rus şirketi Gazprom'un Türk Akımı projesini durdurma hazırlığında olduğunu iddia etmişti. Gazprom yetkilileri, haberle ilgili yorum yapmaktan kaçınmıştı.

Rusya, Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesinden sonra turizm ve tarım ürünleri ticareti gibi alanlarda yaptırımlar uygulamaya başlamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN