Gelecek kuşakları kaybetmeyelim

Gelecek kuşakları kaybetmeyelim

Ülkelerindeki iç savaştan Türkiye’ye kaçan 3.5 milyon Suriyeli’den çoğunluğu çocuk. Savaşın en derin yaraları çocuklar üzerinde açtığını söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Mevcut kuşakların bir kısmını kaybettik. Gelecek kuşakları kaybetmemek adına çocukların eğitimi için hep birlikte seferber olmamız lazım” dedi.

Türkiye’de kamplarda kalan yüzbinlerce Suriyeli çocuk için Diyanet İşleri Başkanlığı harekete geçti. Çocukların eğitimi için Katar ile ortak projeye imza atan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Mevcut kuşakların bir kısmını kaybettik. Gelecek kuşakları kaybetmemek adına o (Suriyeli) çocukların eğitimi için hep birlikte seferber olmamız son derece önemli bir projedir.” dedi. Katar İnsani Yardım Kuruluşu (RAF) Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Ayid el-Kahtani başkanlığındaki heyeti makamında kabul eden Görmez, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı arasında Katar yardım kuruluşu sponsorluğunda Suriyeli öğrenciler için 4 milyon Arapça ders kitabı basılmasına yönelik projeyi görüştü. Türkiye ve Katar’ın, mazlumların sığınağı haline geldiğini kaydeden Görmez, “Kötülüğü yenmemiz lazım. Bu iyilik tohumlarını ekerek coğrafyamızdaki bütün kötülüklerin ortadan kalkmasına iki kardeş ülke, el ele vermek suretiyle daha büyük hizmetler yapacaktır” diye konuştu.

Suriyeli vatandaşların bütün insani ihtiyaçlarını karşılamakla mükellef olduklarını ifade eden Görmez, bu yardımları yaparken Suriyeli çocukların eğitiminin ihmal edilmemesini istedi. Görmez, şöyle devam etti: “Mevcut kuşakların bir kısmını kaybettik, gelecek kuşakları kaybetmemek adına o çocukların eğitimi için hep birlikte seferber olmamız son derece önemli bir projedir. Onun için Milli Eğitim Bakanlığımıza müteşekkiriz. Onlar sadece bizim çocuklarımızın değil ülkemize sığınan Suriyeli çocukların eğitimiyle de son derece özenle ilgileniyorlar. Diyanet Vakfı olarak ilk günden itibaren bir taraftan insani yardımları taşırken bir taraftan da Suriyeli çocuklarımıza eğitim vermeye çalışıyoruz. Hem çadır kentlerde bizim Arapça bilen bütün arkadaşlarımız çalışıyorlar. Bu konuda her türlü iş birliğine hazırız. Biz nispeten onlara ev sahipliği yaptığımız için Katar’dan gelecek kardeşlerimize her türlü yardımı
yapmaya, her türlü işi kolaylaştırmaya hazırız.” -ANKARA AA

HASTANEDE SICAK YEMEK İÇİN YARALANMAK İSTİYORLAR

Sivil toplum örgütü Save the Children’ın (Çocukları Kurtarın Vakfı), Suriye’de 450’den fazla çocukla görüşerek hazırladığı rapor, savaşın çocuklarda kendisine zarar verme, intihar girişimi, kalp hastalığı, diyabet, uyuşturucu kullanımı ve depresyon gibi olumsuzluklara yol açtığını ortaya koydu. Vakfın Suriye Direktörü Sonia Khush görüştükleri çocuklardan üçte ikisinin anne, baba ya da kardeşlerinden birini kaybettiği bilgisini paylaştı. Çocuklardan bazılarının sevdikleriyle cennette buluşabilmek için ölmeyi istediklerini vurgulayan Khush, “Çocuklar keskin nişancılar tarafından vurulmak istediklerini, yaralanırlarsa hastaneye götürülüp istedikleri şeyleri yiyebileceklerini söylüyor” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN