Cemaatlerle buluşmada ikinci aşama: Görmez yüz yüze görüşecek

Cemaatlerle buluşmada ikinci aşama: Görmez yüz yüze görüşecek

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrası startını verdiği “Cemaat buluşmaları”nın ilk aşaması tamamlandı.

EROL METİN

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in talimatı üzerine Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş, İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) Başkanı Raşit Küçük, İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz öncülüğünde Beşiktaş’taki Ertuğrul Tekke Camii’nde toplantılar düzenlendi. Diyanet uzmanlarının da hazır bulunduğu toplantılarda, FETÖ gibi dini istismar eden yapıların bir daha ortaya çıkmaması için neler yapılması gerektiğine ilişkin Türkiye’nin önde gelen sivil dini hareketlerin temsilcilerinin görüşleri alındı.

Çalışmaların ikinci evresinde ise Görmez başkanlığında iki büyük toplantının düzenlenmesi planlanıyor. Diyanet kaynaklarından alınan bilgilere göre, daha önce Ertuğrul Tekke Camii’ndeki dar kapsamlı toplantılara katılan cemaat ve tarikat temsilcilerinin davet edileceği geniş katılımlı iki toplantının önümüzdeki bir-iki ay içerisinde gerçekleşmesi hedefleniyor. Toplantıların İstanbul’da mı yoksa Ankara’da mı yapılacağı hususu ise henüz netleşmedi. Görmez’in yardımcılarıyla yapacağı istişareler sonrası toplantı yeri belirlenecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN