Gizemli ‘Emin Yarbay’dan Başyaver’e yalanlama: Yazıcı Marmaris’te yer gösterecekti

Gizemli ‘Emin Yarbay’dan Başyaver’e yalanlama: Yazıcı Marmaris’te yer gösterecekti

Cumhurbaşkanı’na suikast girişimi davasında ifade veren eski Başyaver Ali Yazıcı’nın söylediklerini ‘tanımadığım’ dediği Yarbay Emin Güven yalanladı. Güven, Yazıcı’ya verilen görevin Marmaris’e giderek Cumhurbaşkanı’nın yerini tespit edip Albay Karakuş’a bildirmek olduğunu söyledi.

FETÖ’nün darbe girişiminde Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişiminde bulunan 3’ü firari, 44’ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davaya devam edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski Başyaveri Albay Ali Yazıcı’nın mahkemede yaptığı savunmada arabasına aldığı ve tanımadığını iddia ettiği ‘Emin’ isimli yarbayın, tutuklu bulunan Yarbay Emin Güven olduğu anlaşıldı. Yazıcı ve Güven’in verdikleri ifadeler birbiriyle çelişti.

Yazıcı ifadesinde 15 Temmuz gecesi Muhafız Alayı’nda Cumhurbaşkanı’nın nerede olduğuyla ilgili çalışma yaptıklarını reddetse de Güven’in verdiği ifadenin Yazıcı’yı yalanlar nitelikte. Güven, ifadesinde konuyla ilgili şunları kaydetti: “Arasında Cumhurbaşkanı Başyaveri Albay Ali Yazıcı’nın sivil olarak bulunduğu 5-6 kişi, masanın üzerinde de otel ya da tatil köyü olabileceğini değerlendirdiğim, üzerinde ‘Marmaris’ yazan, uydu görüntüleri olan krokiler vardı. Konuşmalardan duyduklarıma göre, Cumhurbaşkanı’nın yeri öğrenilecek, bir ekip gidip Cumhurbaşkanı’nı alacaktı, ancak tam yerini bilmiyorlardı. Ali Yazıcı’nın görevi ise, Marmaris’e giderek Cumhurbaşkanı’nın yerini öğrenmek ve koordinatını Albay Fırat Alakuş’a bildirmekti. Ali Yazıcı, ‘Ben Cumhurbaşkanı’nın yanına gider, yerini öğrenirim, benden şüphelenmezler’ diyerek, bu görevle görevlendirilmişti.”      

Yazıcı ile Güven, seyahat sırasında aracı kimin kullandığı konusunda da çelişkiye düştü. Ali Yazıcı, aracı kendisinin kullandığını öne sürerken, Güven ise darbe gecesi Genelkurmay Başkanlığına giren Özel Kuvvetler Komutanlığı personelinin başındaki darbecilerden Fırat Alakuş’a kendi aracının anahtarını verdiğini belirterek, Ali Yazıcı ile Marmaris’e gitmek üzere, Yazıcı’nın aracıyla Muhafız Alayı’ndan ayrıldıklarını anlattı. Aracı kendisinin kullandığını savunan Güven, evden tabancasını alarak yola da devam ettiklerini söyledi. Yazıcı’nın ‘Emin Yarbay’ın isteğiyle Çiğli’ye gittim demesini de Yarbay Emin Güven yalanlaayarak, “Çiğli’ye Yazıcı’nın isteğiyle gittik” dedi.

‘DARBECİYİM, FETÖ’CÜ DEĞİLİM’

Cumhurbaşkanına suikast girişimi davasının sanıklarından Özel Kuvvetler ekibinin başında olan Binbaşı Şükrü Seymen ise ara ifadesinde, yaptıklarını, demokrasi, hukuk ve özgürlükler adına yaptığını öne sürdü. Darbeci olduğunun altını çizen sanık Binbaşı Şükrü Seymen, “Darbe dışındaki bütün suçlamaları reddediyorum. Eğer buradan sıvışmak isteseydim, darbeyi reddeder, diğer suçlamaları kabul ederdim” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN