İslam medeniyeti çok zor bir sınavda

İslam medeniyeti çok zor bir sınavda

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İslam medeniyetinin çok zor bir süreçten geçtiğini söyledi.

Cihannüma Derneği’nin İstanbul Buluşmaları kapsamında Sultanahmet Camisi’nde sabah namazı kıldıran ve sohbet programına katılan Görmez, Afrika’daki birçok ülkede Müslümanların açlıktan hayatını kaybettiğine dikkat çekerek “Bir taraftan da geçen hafta hep birlikte İdlib’ten yükselen masum çocuk çığlıklarına şahit olduk.

Halep’te, Musul’da, Şam’da, Yemen’de, Libya’da, Arakan’da nice Müslüman kardeşlerimiz çok zor durumdalar. İslam medeniyeti çok zor bir süreçten geçiyor. Genç kardeşlerimize düşen vazife, yeniden insanlığı kurtaracak, insanlığa rahmet olan, insanlığa merhamet olacak bu aziz medeniyeti ayağa kaldırmak için çaba ve gayret göstermektir” dedi. Herkesin İslam medeniyetini yeniden ayağa kaldırmak için çalışması gerektiğini söyleyen Görmez, tüm kainatın İslam’ın barışına muhtaç olduğunu vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN