Gribin düşmanı mürver çiçeği

Gribin düşmanı mürver çiçeği

Gripten korunmada ve soğuk algınlığı gibi mevsimsel hastalıkların tedavisinde mürver çiçeği ile yapraklarından yapılan çay etkili bir silah! Onkoloji uzmanı Prof. Dr. Sezgin “Günde 3 defa aç karnına bu çayı içebiliriz” önerisinde bulundu.

Fitoterapi Derneği Başkanı ve onkoloji uzmanı Prof. Dr. Canfeza Sezgin, nezle, grip gibi mevsim hastalıklarından korunmada ve bu hastalıkların tedavisinde halk arasında pek bilinmeyen mürver çiçeğinden elde edilen çayın içilebileceğini söyledi. Sezgin şunları anlattı: “Kurutulmuş mürver çiçeği ve yapraklarından yapılan çaylar özellikle gripten korunmada ve tedavide faydalandığımız bitkilerden biri. Bir tatlı kaşığı toz formunda kurutulmuş bitkiyi bir bardak kaynamış suya atıyoruz ve 5 dakika demleyip süzüyoruz. Günde 3 defa aç karnına bu çayı içebiliriz. Mürver bitkisini eczaneden ya da aktardan temin edebiliriz. Bitkisel çayın tadını güzelleştirmek için balın yatıştırıcı özelliğinden de faydalanabilir hatta bir dilim limonla keyifli hale getirebiliriz.” Sezgin, 6 yaş üstü çocuklar için hazırlanan bitkisel çayda bir çay kaşığı mürver çayı kullanılabileceğini belirtti. Sezgin, ayrıca, A, E ve C vitamini açısından zengin meyve ile sebzelerin bağışıklık sistemini hastalıklarla savaşmaya hazır tuttuğunu sözlerine ekledi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN