09.45 mağdurları için yeni adım

09.45 mağdurları için yeni adım

KDK, ‘15 dakika kuralı’yla ilgili mağduriyetlerin giderilmesi için ÖSYM’ye yaptığı çağrıyı yineledi. İlk kez uygulanan kuralın eğitim hakkına müdahale olduğu belirten KDK, benzer olayların yaşanmaması yönünde tavsiyelerde bulundu.

Kamu Denetçiliği Kurumu’ndan (KDK) Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) 09.45 mağdurları için önemli bir adım geldi. KDK, ‘Sınav saatinden 15 dakika önce sınav binası önünde hazır bulunma’ kuralı kapsamında geç kaldıkları gerekçesiyle sınava alınmayan öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi ÖSYM’ye tavsiyelerde bulundu. 117 öğrencinin başvurusunu değerlendiren KDK, yeni mağduriyetlere yol açılmayacak şekilde önlem alınması istedi ve önerilerini sıraladı:

‘Sınav saatinden 15 dakika önce sınav binası önünde hazır bulunma’ kuralı yeniden gözden geçirilmeli.

Sınavlardaki radikal değişiklikler, kamuoyuna önceden yeteri şekilde duyurulmalı.

09.45 ile 10.00 saatleri arasında sınav binası önünde hazır bulunan adayların ayrı bir sınav salonuna alınması gibi çözümler üretilmeli.

Başvuran 117 kişi ile birlikte 09.45 ile 10.00 saatleri arasında sınav binası önünde hazır bulunan tüm adayların mağduriyetleri giderilmeli.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN