2 yıl boyunca kimse gidemeyecek! 22 Nisan’da durduruluyor! O şehirler arasında yolculuk için son fırsat

2 yıl boyunca kimse gidemeyecek! 22 Nisan’da durduruluyor! O şehirler arasında yolculuk için son fırsat

O şehre gitmek isteyen vatandaşlar tercihlerini değiştirmek zorunda kalacak. 2 yıl boyunca kimse gidemeyecek. 22 Nisan'da durduruluyor 2026'ya kadar gidişler kapatılıyor. O şehre gitmek isteyenler için son fırsat.

Türkiye gelişip dönüşürken yeni projelerde hayatımızı kolaylaştırmak için hızlandırılıyor. Türkiye'nin dört bir yanına yapılacak hızlı tren çalışmaları için kollar sıvandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında 2 yıl sonra bitmesi planlanan proje için 2 büyükşehir arasındaki ulaşım süresinin 1 saatten 25 dakikaya düşeceği belirtildi.

YENİ HIZLI TREN GELİYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Türkiye'nin dört bir yanına hızlı tren ulaşımı sağlamak için çalışmaları hızlandırdı. 'Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı Projesi' kapsamında 2 yıl sürecek olan çalışmaların tamamlanması ile birlikte 1 saat olan Adana, Mersin arasındaki süre 25 dakikaya düşecek.

tren.jpg

ULAŞIM KOLAYLAŞIYOR

Bakanlık bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalar doğrultusunda 'Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı' hattı çalışmaları için yeni müjdeler geliyor. Yapılan saha incelemelerinin ardından geçtiğimiz yıllarda başlayan proje için Mersin ile Gaziantep arasındaki 6 saat 23 dakikalık seyahat süresinin 2 saat 15 dakikaya düşeceği belirtildi. Saatte 200 kilometre tasarım hızıyla bu hatta yılda ortalama 6,4 milyon yolcu taşımacılığı yapılacak. Bunun yanı sıra yaklaşık 100 milyon ton yük taşıma hedefi de yer alıyor.

hizli-tren-2.jpg

17 TÜNEL YAPILACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde yapılan hızlı tren projeleri kapsamında Adana'dan başlayan 361 kilometre olan mevcut yolun 312,5 kilometreye düşürüleceği hat kapsamında, 287 kilometrelik katener sistemi, 2 gar, 19 istasyon, 86 karayolu üst geçidi, 32 demiryolu köprüsü ve 17 adet tünel inşa edileceği öğrenildi. Bu kapsamda Adana-Mersin arasındaki 1 saat olan yolculuk süresi 25 dakikaya düşüyor.

Devlet Demiryolları 6 bölge müdürlüğü hızlı tren çalışmaları kapsamında seferlerin 22 Nisan itibarıyla 2 yıl süreyle durdurulacağını açıkladı.2 yıl boyunca tren ile Adana ve Mersin arasında yolculuk yapılamayacağı belirtilirken 22 Nisan'a kadar yolculuk yapmak isteyenler son fırsatı değerlendirecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN