2017 AÖF vize ve final sınavları ne zaman? Açıköğretim fakültesi sınav tarihleri 1. ve 2. oturum

2017 AÖF vize ve final sınavları ne zaman? Açıköğretim fakültesi sınav tarihleri 1. ve 2. oturum

AÖF Açıköğretim Fakültesi vize ve final sınav tarihleri ne zaman? Üniversiteyi açıktan okuyan binlerce aday 'AÖF vize ve final sınavları ne zaman olacak?' sorusunu soruyor. AÖF vize sınavlarının 1 ve 2. oturumları Nisan ayının sonunda yapılacak. Açıköğretim fakültesi final sınavları ne zaman yapılacak? AÖF final sınavları için ise haziran ayının ilk haftasında adaylar hazır olmalı. İşte AÖF vize ve final sınavları ve 3 ders kurtarma sınavı ayrıntıları.

AÖF vize, final ve 3 ders kurtarma sınavları ne zaman? Öğrenciler Açıköğretim sınav tarihleri ile ilgili bilgileri internetten arıyor. AÖF vize sınavları 229-30 Nisan tarihlerinde yapılacak. Adaylar sınav giriş yerleri ve sınav giriş belgesi ile ilgili bilgileri toplarken, diğer yandan da Açıköğretim AÖF vize, final ve üç ders kurtarma sınavları ne zaman yapılacak sorusunun cevabını arıyor. Sınav tarihleri ve AÖF ile ilgili tüm ayrıntılar Karar.com'da.

AÖF VİZE, FİNAL VE 3 DERS KURTARMA SINAVI | AÖF SINAV TARİHLERİ 

AÖF sınavları ne zaman? Açıköğretim fakültesi öğrencileri için AÖF vize, final ve dönem sonundaki 3 ders kurtarma sınavlarının tarihleri ve dikkat edilmesi gereken hususları haberimizde yer alıyor. 

İŞTE AÖF 2017 YILI SINAV TARİHLERİ

2017 AÖF Vize Sınavı 1.Oturum Tarihi: 29 Nisan 2017 Cumartesi

2017 AÖF Vize Sınavı 2.Oturum Tarihi: 30 Nisan 2017 Pazar

2017 AÖF Final Sınavı 1.Oturum Tarihi: 3 Haziran 2017 Cumartesi

2017 AÖF Final Sınavı 2.Oturum Tarihi: 4 Haziran 2017 Pazar

2017 AÖF Üç Ders Kurtarma Sınavı Tarihi: 22 Temmuz 2017 Cumartesi

AÖF SINAVINA GİRMEK İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİDİR?

Açıköğretim fakültesi sınavlarına girerekne adayların yanında hangi belegeler bulunmalı?

Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi

Fotoğraflı ve Onaylı Özel Kimlik Belgesi (Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (muvazzaf askerler hariç), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait kartlar)

Sınava giriş için gerekli bu iki belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz. Öğrenciler Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan sınav il, ilçe, bina, salon, sıra, tarih ve saatte sınava girmek zorundadırlar. Öğrenciler sınava girecekleri binayı sınavdan en az bir gün önce mutlaka görmeli ve sınav saatinden bir saat önce sınava gireceği binada hazır bulunmalıdırlar.

AÖF'DE İLK DEFA AÇIK UÇLU SORULAR SORULACAK

Bu yıl Açıköğretim Fakültesi sınavlarında öğrencilere ilk defa açık uçlu sorular sorulacak. Sınav bu yıl 4 farklı programda yer alan dersler için sorulacaktır. Bu dersler Sosyoloji, Felsefe, Türk Dili ve Edebiyatı ile Tarih programlarıdır. Bu programların da sadece birer dersi için bir soru sorulacaktır.

AÖF ÜÇ DERS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK? 

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, 3 dersten kalmaları durumunda ve bu 3 dersi geçmeleri halinde mezun olabilecek olan öğrenciler için 3 ders sınav hakkı tanınmaktadır.  Üç ders sınavına girmek için de öğrencinin başarısız bulunduğu üç ders için güz ya da bahar döneminde kayıtlarını yapmış olması gereklidir. Anadolu Üniversitesi’nin resmi internet sitesinden yapılmış olan açıklamaya göre, ders notları DZ ya da YZ olan öğrenciler üç ders sınavına giremezler. 

Yurt dışı programları çerçevesinde Anadolu Üniversitesi öğrencisi olanlar da üç ders sınavına 13 Ağustos 2017 tarihinde gireceklerdir. 

AÖF SINAV SONUÇ İTİRAZI

Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 5 (beş) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.

AÖF MAZERET SINAVI

Sınav giriş belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmaz. Her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir.

AÖF AKADEMİK YETERSİZLİK VE DÖNEM TEKRARI

Güz dönemi veya akademik yıl sonunda 2.00 GNO sağlayamayan öğrenciye “Akademik Yetersizlik Uyarısı" yapılır. “Akademik Yetersizlik Uyarısı" alan öğrencinin, bir sonraki dönem sonundaki GNO'nın en az 2.00 olması gerekir.
Bu koşulu yerine getiremeyen öğrenciler, kayıt yenilettiği dönemde, son iki dönemdeki CC'nin altında not aldığı dersleri ilgili dönemde tekrar etmek suretiyle genel not ortalamasını en az 2.00'ye yükseltmek zorundadır. Ders tekrarına kalan bir öğrencinin, tekrar ettiği dönem sonunda 2.00 genel not ortalamasını sağlaması halinde ders tekrarı yapmayacaktır. Ancak, bir dersten FF, DZ ve YZ notu alan bir öğrenci bu dersleri, derslerin verildiği dönemde tekrar almak zorundadır. Ders tekrarına kalan öğrenci kayıt yenileme döneminde ders ekle-sil işlemi sırasında, CC'nin altında not aldığı dersleri almak zorunda olduğundan bu dersleri eksiltmesi mümkün değildir.

AÖF sınavlarında soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır. Boş soru bırakmayın! AÖF sınav cevapları değerlendirilirken doğru cevaplara puan verilecek, yanlış cevaplar için puan düşürülmeyecektir. Başka bir deyişle, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecektir.

AÖF SINAVLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİR?

AÖF sınavlarının değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Usul ve Esasları ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Bağıl Değerlendirme Esaslarına göre belirlenir.

AÖF sınavlarında soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN