2017 Üniversite bursları veren kurumlar listesi! Geri ödemesiz burs imkanı

2017 Üniversite bursları veren kurumlar listesi! Geri ödemesiz burs imkanı

Milyonlarca üniversitelinin hedefi 2017 bursları ve karşılıksız burs alabilmek. Öğrenciler için hazırladığımız haberimizden bu yıl üniversitelilere burs veren devlet ve özel kuruluşların tam listesini bulabilir kendinize yüksek öğretimde maddi destek sağlayabilirsiniz. Öğrenciler üniversiteyi kazandıktan sonra eğitimlerini tamamlamak için bir geçim kaynağına sahip olmak istiyor. Peki hangi vakıflar yada kurumlar üniversitelilere geri ödemesiz burs desteği sağlıyor? İşte liste liste Üniversite 2017 burs veren kurumları...

Üniversitelilere burs veren kurumlar listesini ve ayrıntılarını yazımızda derledik. 2017 yılında hangi kurum yada vakıf ne kadar burs veriyor? Karşılıksız maddi destek alabilmek için nerelere yada hangi kurumlara başvurmanız lazım? Eğitim öğretim yılının yaklaşması ile birlikte öğrencilerin en çok araştırdığı burs veren kurumlar 2017 listesini sizler için haberimizde hazırladık. Siz de haberimizden ünivesite öğrencilere burs veren kurumlar, vakıflar ve bazı derneklerin listesini bulabilirsiniz. İşte yapmanız gerekenler ve şartları belli olan burslar için başvuru şartları ve bazı kuruluşların burs için istedikleri...

Üniversite öğrencilerinin maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimden yoksun kalmalarını bir nebze de olsa engellemeyi hedefleyen vakıflar, burs imkanı sunuyor. Vakıfların verdiği burs ücretleri 150 TL ve 400 TL arasında değişiklik gösteriyor. Öğrencilerin bir nebze de olsa sıkıntılarına çözüm sunmak için karşılıksız burs desteği vermeyi sürdürüyorlar. Bu kurumlar, eğitim süresi boyunca burs alma kriterlerine uygun belli sayıdaki öğrencilere aylık 150 TL ile 400 TL arasında değişen rakamlarda burs ödüyorlar. Vakıfların öğrencinin eğitim derecesine göre farklı burs alternatifleri bulunuyor.

KARŞILIKSIZ BURSLAR

Karşılıksız burs veren kurumların bursiyerler için tanıdıkları öncelik sıralamasına göre; Ailenin kırsal kesimde ikameti ve İstanbul’da bir üniversiteyi kazanmış olması, Okuyan kardeş sayısı, Kız çocukları, Anne ve babadan birinin veya ikisinin hayatta olmaması, Çocuğun parçalanmış aileden olması, Öğrencinin özel yeteneğe ve uğraşa sahip olması, Vakfın, eğitim kültür ve sosyal etkinliklerinde yer alma çabasını göstermesi, Gönüllülük hizmetine talip olması önem taşıyor.

TEV BURSLARI HAKKINDA

Türk Eğitim Vakfı, Atatürk İlkelerine bağlı, milli duygulara sahip, sağlam karakterli ve güvenilir, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olan, üniversite öğrencilerine TEV Eğitim Bursu vermektedir.
2017-2018 Öğretim Yılı Burs Başvuru Tarihi: 1-30 Eylül
2016-2017 Öğretim Yılı Aylık Burs Ücreti : 480 TL.

BAŞVURU KOŞULLARI NELER?

T.C. vatandaşı olmak,
Karakteri ve milli duyguları bakımından sağlam ve güvenilir olmak,
Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak,
Kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak,
Başka bir kamu veya özel kurumdan burs almamak,
Ara sınıflar için: Genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak. (Genel not ortalaması uygun olduğu takdirde en fazla 3 başarısız dersi olan öğrencilerin başvurusu kabul edilmektedir.)

ADAY OLAMAYACAKLAR KİMLER?

Vakıf üniversitesi öğrencileri,
Açık öğretim öğrencileri,
Uzaktan öğretim öğrencileri,
Ücretli değişim programında bulunanlar,
25 yaşından büyükler,
Aynı aileden TEV bursu devam eden başka kardeşi olan öğrenciler başvuru yapamaz.

BURSUN ÖDENMESİ NASIL YAPILIYOR?

Burs kazandığı kendisine duyurulan adaylara, aralık ayında üç aylık olarak ilk burs ödemesi yapılır. Bir öğretim döneminde ekim-haziran arası (9 ay) burs ödenmektedir. Diğer aylarda ödeme yapılmamaktadır. Evrakların geç gelmesi nedeniyle bursu yeni yılda başlayan öğrencilere geriye dönük ödeme yapılmamaktadır.

17-07/30/12-1501417350.jpg

2017 BURS VEREN KURUMLAR VE VAKIFLAR 

- TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI

- İSTANBUL SANAYİ ODASI VAKFI

- HACI ÖMER SABANCI VAKFI

- İSTANBUL TİCARET ODASI

- 21.YÜZYIL Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV) BURS PROGRAMI

- İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

- 21. YÜZYIL ANADOLU VAKFI MAHMUTBEY

- ADEM ÇELİK BEYKENT VAKFI

- A. NİHAT GÖKYİĞİT EĞİTİM SAĞ. KÜLTÜR SAN. VAKFI

- AKKANAT EĞİTİM VE SAĞLIK VAKFI BURSU

- ABDÜLKADİR ERİS EĞİTİM VAKFI

- ABDURRAHMAN BİLİMLİ KÜLTÜRTÜR SA. SOS. VAKFI

- ALARKO EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI

- DARENDİLİLER EĞİTİM VAKFI

- ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (O.D.T.Ü.)

- İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (İ.T.Ü.)

- İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ (İ.Ü)

- BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (B.Ü.)

- GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ (G.S.Ü)

- ENSAR VAKFI Ensar Vakfı BURS ÇALIŞMALARI

- FEVZİ AKKAYA VAKFI

- DR. ALİ MÜMTAZ GÜRSOY VAKFI

- İZZET BAYSAL VAKFI

- KİBAR EĞİTİM ve SOSYAL YARDIM VAKFI

- ŞAHİNLER VAKFI BURSU

- RUMELİ EĞİTİM VAKFI

- YUMLU EĞİTİM KÜLTÜR ve BİLİMARAŞTIRMA VAKFI

- ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI

- TÜRKİYE DİYANET VAKFI

- İSTANBUL TİCARET BORSASI VAKFI

- TÜRK DİL KURUMU

- SEMA YAZAR GENÇLİK VAKFI

- SAĞLIK EĞİTİM VAKFI

- TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI

- YAŞAR EĞİTİM KÜLTÜR VAKFI

- İSTANBUL TİCARET ODASI BURSLARI

- ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI BURSU

- MEHMET ZORLU VAKIF BURSU

- TUBİTAK BURSU http://www.tubitak.gov.tr/tr/burslar

- TEKFEN VAKFI BURSU

- CAFER SADIK ABALIOĞLU BURSU

- İstanbul Üni.

- Hacettepe Üni.

- ODTÜ

- Boğaziçi Üni.

- Ege Üni.

- Ankara Üni.

- Yıldız Teknik Üni.

- Marmara Üni.

- 9 Eylül Üni.

- Katü

- Pamukkale Üniversitesi

- İBRAHİÇ ÇEÇEN VAKFI BURSU

17-07/30/13-1501417360.jpg

İSTANBUL'DA BURS VEREN KURUMLAR VE VAKIFLAR

İstanbul'da bulunan üniversitelerde milyonlarca öğrenci eğitim görüyor. Bu okullarda okuyan öğrencilere özel İstanbul'da bazı kurum, kuruluş ve vakıflar burs veriyor. İşte onlardan bazıları...

TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI
TOG’un koşulları diğer vakıflardan oldukça farklı… En önemli koşul, haftada en az 4 saat herhangi bir toplumsal sorumluluk projesinde gönüllü olarak yer almak… Türkiye’deki 60 üniversitede ağ kuran TOG’un diğer kriteri akademik başarı… Bursun devamlılığı için öğrencinin başarı devamlılığı esas alınıyor. Ortalama 130 milyon lira burs veriliyor. Geri ödemesi yok.

İSTANBUL SANAYİ ODASI
Eylül’de başvurular alınıyor. Karşılıksız olarak veriliyor. Dilekçe ile başvuru yapılıyor, uygun adaya burs veriliyor.

HACI ÖMER SABANCI VAKFI
31 yıldır 24 bini aşkın öğrenciye burs veren vakıf, her yıl bir taban puan belirliyor. Bu yılın puanları henüz belirlenmemiş ama vakfın amacı hem başarılı hem dar gelirli öğrencilerin yüzünü güldürmek… Burs başvuruları 15 Eylül ile 15 Ekim arasında yapılıyor. Kasım ayı sonunda kazananların isimleri açıklanıyor. Vakıf, bursu, yükseköğrenim süresince her yıl 9 aylık bir süre için ve geri ödeme yükümlülüğü ile veriyor.

İSTANBUL TİCARET ODASI
İTO, İstanbul il sınırları içerisindeki devlet üniversitelerinin ekonomi ile ilgili bölümlerinde okuyan öğrencilere burs veriyor. Burs alabilmek için çeşitli yaş sınırları aranıyor. Öğrencinin başka bir yerden burs almaması koşulu da var. Geri ödemesi yok. Ara sınıf ise alt sınıftan dersinin olmaması gerekiyor. Özel üniversite ve ikinci öğretimde okuyan öğrencilerin başvuruları kabul edilmiyor.

21.YÜZYIL BURS PROGRAMI
Amacı ülke çocuklarının, gençlerinin ve tüm insanlarımızın eğitsel, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak olan YEKÜV, başarılı fakat eğitimlerini sürdürürken zorlanan ve her yıl belirlenen şartları taşıyan öğrencilere burs imkanı sunuyor.

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ BURSU

1 yılı 3.5 not ortalaması ile bitiren öğrenci, sonraki yılı başarı bursuyla okuyor. Yarışmalarda Türkiye’yi temsil edip derece alanlara spor bursu veriliyor.

21. YÜZYIL ANADOLU VAKFI MAHMUTBEY

ADEM ÇELİK BEYKENT VAKFI

A. NİHAT GÖKYİĞİT EĞİTİM SAĞ. KÜLTÜR SAN. VAKFI

BAŞBAKANLIK BURSU

AKKANAT EĞİTİM VE SAĞLIK VAKFI BURSU

Akkanat Eğitim ve Sağlık Vakfı Bursu Merkezi İstanbul’da bulunan Akkanat Eğitim ve Sağlık vakfı her yıl yüzlerce üniversite öğrencisine burs veriyor.

ABDÜLKADİR ERİS EĞİTİM VAKFI

ABDURRAHMAN BİLİMLİ KÜLTÜRTÜR SA. SOS. VAKFI

ALARKO EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI

Burs başvuruları okulların burs ofislerine yapılmalıdır. ALEV doğrudan burs başvurusu kabul etmemektedir. Okulların burs ofisleri bildirilen kontenjan kadar öğrenciyi seçer ve ALEV yönetimine iletir. ALEV, bu amaçla eğitim çağındaki başarılı ve kabiliyetli gençlerin yetişmesi için her yıl “Karşılıksız Burslar” vermektedir.

DARENDİLİLER EĞİTİM VAKFI BURSU

Makina Mühendisliği Bölümü, Endüstri Mühendisliği Bölümü, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü,

BURS VEREN ÜNİVERSİTELER BUNLAR

İstanbul Üni.

Hacettepe Üni.

ODTÜ

İTÜ

Boğaziçi Üni.

Ege Üni.

Ankara Üni.

Yıldız Teknik Üni.

Marmara Üni.

BURS VEREN ŞİRKETLER HANGİLERİ?

Nuh Çimento Sanayi Vakfı

Taşkent Vakfı

İstek vakfı

Galatasaray Eğitim Vakfı

21′inci Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı

Milli Eğitim Bakanlığı

İş Dünyası Vakfı

Sağlık ve Eğitim vakfı

İzzet Baysal Vakfı

Teknik Eğitim vakfı

Türk Anadolu Vakfı

Milyonlarca üniversitelinin hedefi 2017 bursları ve karşılıksız burs alabilmek. Öğrenciler için hazırladığımız haberimizden bu yıl üniversitelilere burs veren devlet ve özel kuruluşların tam listesini bulabilir kendinize yüksek öğretimde maddi destek sağlayabilirsiniz. Öğrenciler üniversiteyi kazandıktan sonra eğitimlerini tamamlamak için bir geçim kaynağına sahip olmak istiyor. Peki hangi vakıflar yada kurumlar üniversitelilere geri ödemesiz burs desteği sağlıyor? İşte liste liste Üniversite 2017 burs veren kurumları...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN