40 dönümde yetiştirdi hasadı yüz güldürdü! Lise öğrencisi deyip geçmeyin: Ellerinden her iş geliyor

40 dönümde yetiştirdi hasadı yüz güldürdü! Lise öğrencisi deyip geçmeyin: Ellerinden her iş geliyor

Lise öğrencileri birçok farklı tohumu toprakla birleştirdi 40 dönümde yüz güldüren sonuçlar elde etti. Lise öğrencisi ne yapabilir ki? diyenler bir bir utandı. Okul arazisinde yetiştirdikleri ürünlerde hasat süreci başladı.

Adana'da Meslek Lisesi öğrencileri okul arazisinde yetiştirdikleri mor lahana ve bakla için hasat sürecini başlattı. Ayçiçeği tohumlarını da toprakla buluşturan genç öğrenciler 40 dönümlük arazide yaptıkları çalışmalarla adından söz ettiriyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, yalnızca 40 dönümlük arazide üretim çalışmalarını tamamladı.

HASAT SÜRECİ BAŞLADI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilere yetiştirdikleri mor lahana ve bakla için hasat sürecini başladı. Tarım şehri Adana'da öğrencilerde tarım alanında çalışmalarını gösterirken ayçiçeği tohumları da toprakla birleşti. Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Uygar İnal, hasat ve ayçiçeği ekimine katıldı. Okullarda öğrencilerin hem teorik Hem de pratik eğitimlere katılarak bilgilendiğini belirten İnal, daha donanımlı bir nesil yetiştirildiğini aktardı.

lisede-mahsul.jpg

DOĞAL TARIMIN ADRESİ

Okul öğrencilerinin bu yıl yalnızca mor lahana ve bakla ile sınırlı kalmayıp marul, enginar, domates ve siyez buğdayı yetiştirdiğini de dile getiren İnal, "Bu yıl farklılık olsun diye öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin ortak kararıyla ayçiçeği ekimi yapmaya karar verdik. Amacımız, Çukurova'nın bu verimli topraklarını, yetiştirdiğimiz öğrencilerle daha da verimli hale getirmek." dedi.

adana-lise-mahsul.jpg

İnal yetiştirilmiş olan ürünlerin okul pansiyonunda öğrenciler tarafından tüketildiğini de vurguladı. Okul Müdürü Zeynel Girente, öğrencilerin bahçe ve süs bitkileri alanında eğitim aldıklarını belirterek tarım aletleri konusunda da eğitildiklerini söyledi. Girente, öğrencilerin aldıkları eğitimler ile birlikte mezun olduktan sonra da istihdam konusunda sıkıntı yaşamayacağının altını çizdi.

10'uncu sınıf öğrencisi Sude Naz Karataş, ekimi tamamlanan ayçiçeklerinin hasat sürecinin de Ağustos ayında yapılacağını aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN