5 yıl sonra tekrar buluştular: Mahruze Teyze fikrini değiştirdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2019 yerel seçimlerinde "Sana börek kete yaparım ama oy vermem" diyen Mahruze Keleş'i 5 yıl sonra tekrar ziyaret etti. Keleş bu sefer oyunu İmamoğlu'na vereceğini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden önce bir pazarda tanıştığı Mahruze Keleş'i, Sultanbeyli'deki evinde ziyaret etti. 2019'da "Sana börek, kete yaparım ama oy vermem" diyen Keleş, 2024 yerel seçimleri için İmamoğlu'na oy vereceğini belirtti. İmamoğlu, Keleş'in bu kararına, "Oy verse de vermese de insan sevilmez mi? Ben herkesi seviyorum. Oy verse de olur, vermese de olur. Ama bugün ‘Oyumu vereceğim’ diyorsa, Allah razı olsun. Ben de ona layık olurum yani" şeklinde karşılık verdi.

whatsapp-image-2024-03-09-at-16-44-07.jpeg

İmamoğlu, CHP Sultanbeyli Belediye Başkan adayı Ayhan Koç ile birlikte Sultanbeyli'de bir pazar ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret, vatandaşların ve esnafın yoğun ilgisine sahne oldu. İmamoğlu ve Koç, bu ziyaretin ardından Keleş'in evine konuk oldu.

Yaklaşık beş yıl sonra İmamoğlu ile Keleş arasındaki yeniden buluşma, samimi bir atmosferde gerçekleşti. Keleş, İmamoğlu'na, "Senin için sabaha kadar yatmadım. Vallahi senin sevdiklerini hep yaptım" diyerek karşıladı. İmamoğlu bu jeste, "Ne güzel şeyler yapmışsın" diyerek karşılık verdi.

Ziyaret sırasında Keleş'in annesi ile de bir telefon konuşması gerçekleşti. İmamoğlu, telefonu alarak, "Ellerinden öperim. Tanıştık annemle. Sağ ol anneciğim, sağ ol. Allah'ın izniyle Mahruze Abla’nın oyunu almaya geldik. Alıp gideceğiz. Yok yok, yine biz dua isteriz, başka bir şey istemeyiz" dedi.

BU KEZ DESTEĞİNİ ALDI

Gazetecilerin, Keleş'e "Oy verecek misiniz?" diye sorduğu soruya ise Keleş, "E dedim ya, ‘Seninleyim’ dedim" şeklinde yanıt verdi. İmamoğlu, Keleş'in desteğine, "Önce duasını, sonra gönlünü, sonra oyunu" şeklinde değindi ve Keleş tarafından onaylandı.

whatsapp-image-2024-03-09-at-16-44-05-1.jpeg

İmamoğlu, ziyaret sonunda, kendisine yöneltilen bir soruya, "Şöyle. Hep söylerim; insana emek önemli. İnsanın gönlüne girmek önemli. İnsanın duasını almak önemli. Ben hep diyorum; önce duasını alırsın, sonra gönlünü kazanırsın, sonra oyunu alırsın. Oy nasip. Yani ben şöyle… ‘Oyunu istiyorum. Oy oy oy…’ Yani oy verse de vermese de insan sevilmez mi? Ben herkesi seviyorum. Oy verse de olur, vermese de olur. Ama bugün ‘Oyumu vereceğim’ diyorsa, Allah razı olsun. Ben de ona layık olurum yani" diye yanıtladı.

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir