Afrin'deki Mehmetçik'e 'etli ekmek' dopingi

Afrin'deki Mehmetçik'e 'etli ekmek' dopingi

Konya'da işletmeci Hikmet Çetiner, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında görev yapan Mehmetçik'e gönderilmek üzere 10 koli kentin tescilli yiyeceği "etli ekmek" yaptı. Sosyal medyada örgütlenen kadınlar ise el emeği kışlık giysiler örüyor. Kocaeli'de çocuklar da sınırda terör örgütüyle mücadele eden Mehmetçik'e destek amaçlı ahşaptan uçak yaptı.

Afrin'de Türkiye'nin sınır güvenliğini tehdit eden terör unsurlarını ortadan kaldırmak için Türk Silahlı Kuvvetlerinin başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı" sürüyor.

Vatanın bekçisi kahraman, şerefli Türk ordusunun muzaffer olmasını dileyen Türk milleti, dualarının yanında sembolik de olsa Mehmetçiğinin yanında olduğunu hatırlatmak için çeşitli yiyecekler gönderiyor.

Konya'da fırıncı bir esnaf, yaptığı etli ekmeği soğutmalı kargo aracıyla Afrin'deki Mehmetçik'e ulaştırılmak üzere Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlığına gönderdi.

18-01/24/resimid_8775500.jpg

MEHMETÇİK'E ETLİ EKMEK GÖNDERDİ

Fırın işletmecisi Hikmet Çetiner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere moral olması için Konya'nın Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alınan yiyeceği etli ekmek gönderdiğini söyledi.

Mehmetçik'in yiyecek ve içeceğe ihtiyacı olmadığını, dünyanın en saygın ordularından biri olduğunun altını çizen Çetiner, buna karşın, etli ekmek göndermekle milletin elinden geldiği kadar askerinin yanında olduğu mesajını vermeye çalıştığını bildirdi.

Çetiner, ülkenin dört bir yanından Mehmetçik'e yöresel lezzetlerin gönderildiğini anımsatarak, şöyle konuştu:

ZEYTİN DALI HAREKATINDA BUGÜN YAŞANANLAR

"Askerimizin karavanı ve her türlü ihtiyacının noksansız karşılandığını biliyoruz. Mehmetçiğimizin destansı mücadelesinde bizlerin de onların yanında olduğumuzu hissetmeleri için Konyamızın meşhur yiyeceğini yaptırdık ve kargoyla gönderdik. Amacımız onlara Konyalıların yanında olduğunu hissettirmek. Milli Mücadele ruhunun ülke sathında yaşandığını görmek büyük mutluluk veriyor. Buradan gönderdiğimiz sembolik bir miktar. Allah'ın izniyle askerimiz sağ salim dönünceye kadar göndeririz." 

KONYALI KADINLARDAN EL İŞİ KIŞ GİYSİSİ

Sosyal medyadan örgütlenip ihtiyaç sahiplerine yardım yapan gönüllüler, bu faaliyetlerini resmi çatı altında yürütebilmek için yaklaşık 2.5 yıl önce Hayatı Paylaşanlar adlı dernek kurdu. Derneğin öncülüğünde yine sosyal medyada örgütlenen ev kadınları, TSK'nın Afrin'e düzenlediği 'Zeytin Dalı' harekatına katılan askerlerin, soğuk havada üşümemesi için bere, boyunluk, içlik, eldiven gibi kışlık giysiler örmeye başladı. 10 kadın, evlerinde koyu yeşil renklerde ördükleri giysileri 30 Ocak'a kadar hazırlayacak. Ardından da toplanan kıyafetler, sınırdaki askerlere gönderilecek. 

18-01/24/resimid_8775634.jpg

Derneğin Başkan Yardımcısı Cennet Akkaş, "Biz, Hayatı Paylaşanlar Derneği olarak iyiliğin yayılmasını istiyoruz. Şu anda askerlerimiz zor şartlar altında görev yapıyor. Onlar bunları giydiği zaman biz daha çok mutlu olacağı. Bizim de içimiz ısınacak. Analardan ana kuzularına bizim de bir katkımız olsun istedik" dedi. 

18-01/24/resimid_8775635.jpg

'ANNE ŞEFKATİ GÖNDERECEĞİZ'

Evinde askerler için giyecek ören Gülümser Eskin (70), "Biz sıcak evlerimizde oturuyoruz. Askerlerimiz, vatanımız için orada canlarını feda etmeye hazır. Bizler de bu zorlu mücadele soğukta üşümemeleri ve anne şefkatinden uzak kalmamaları için kıyafet örüyoruz. Allah'a emanet olsunlar. Biz onlara bir anne şefkati göndermek istiyoruz ''dedi. 

18-01/24/resimid_8775636.jpg

Nazlı Eskin (44) ise, "Sınırdaki askerlerimiz soğukta, bizim için vatanı bekliyorlar. Biz de onlar için ne yapabiliriz diye düşündük. Askerlerimize hırka, eldiven, bere gibi onları soğuktan koruyacak giysiler örmeye başladık. Allah onları korusun" dedi.

18-01/24/resimid_8775637.jpg

Melek Öğütçü (70) de,"Askerlerimiz dağda, bayırda vatanı korumak için çabalıyor. Biz de onlar için elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyoruz. İçimizden geldi, onları sıcak tutsun diye örüyoruz" dedi.

Tuba Üçer (35),  "Biz bu vatanda yaşıyorsak bizim de üzerimize düşen görevler var. Bizim de evimizde yapacağımız tek şey dua ve örgülerimizdi. Biz de onları soğuktan koruyacak giysiler örüyoruz" dedi. 

ÇOCUKLARDAN MAKET UÇAK HEDİYESİ

Tüm yurtta sınırda mücadele eden Mehmetçik'e yardım eli uzanmaya devam ediyor. Kocaeli Çocuklar Afrin'de terörle mücadele eden Mehmetçik'e destek olmak için ahşaptan uçaklar yaptı.  

18-01/24/resimid_8775983.jpg

18-01/24/resimid_8775984.jpg

18-01/24/resimid_8775985.jpg

18-01/24/resimid_8775986.jpg

İNEGÖL'DEN BOYUNLUK

İnegöl’de ikamet eden Ülker Turan, Kasım ayında Gaziantep Nizip’te vatani görevini yapan oğlu için soğuktan korunması için boyunluk örerek kendisine gönderdi. Boyunluğun bölüğündeki arkadaşları tarafından çok beğenilmesi üzerine Oğuz Turan, annesi Ülker Turan’dan arkadaşları için de boyunluk örmesini istedi. Oğlu için ördüğü boyunluklardan bütün bölüğe ören Ülker Turan’ın boyunlukları, bölük sınırlarını da aşarak önce tabura, sonra yurdun dört bir yanında vatan savunması yapan Mehmetçiğe ulaştı.

18-01/24/edacv-copy.jpg

Ülker Turan, boyunlukların beğenilmesi üzerine örmeye devam etti. Oğlunun bulunduğu bölük, ardından tabur derken, şirin boyunluklar, doğu bölgelerinde birçok kışlaya ulaşmaya başladı. Ülker Turan, bunu kendisi için bir vazife bilerek örmeye devam ederken, bu örnek davranışı gören çevresindeki hanımlar da kendisine destek vermeye başladı. Arkadaşları, akrabaları derken, İnegöl’de kulaktan kulağa yayılan bu olay, şehri saran bir sosyal sorumluluk projesine dönüştü. Ülker Turan’a tanıdığı tanımadığı onlarca kişiden boyunluk örerek destek verilmeye başlanması üzerine, İnegöl Belediyesi ile irtibata geçen Ülker ailesi, bugün haftada yaklaşık 300 adet boyunluğu belediyenin sağladığı lojistik destekle ülkenin dört bir yanında vatanı için canını ortaya koyan Mehmetçiklere ulaştırmaya başladı.

Boyunlukların askeri birliklere ulaşmasının ardından Ülker ailesi ve İnegöl Belediyesi’ne teşekkür ve tebrik mektupları gelmeye de başladı. Bununla birlikte yeni siparişler de gelirken, gönüllü annelerin ördüğü boyunluklar da her hafta farklı bölgelere ulaştırılmaya devam ediyor.

Belediye Başkanı Alper Taban, bir boyunluk ile başlayıp bugün İnegöl’ün en önemli sosyal sorumluluk projesi haline gelen bu gönüllüler birliğini oluşturan Ülker Turan ve ailesini evinde ziyaret ederek, hem kamuoyunu bilgilendirdi, hem de aileye ve destek verenlere teşekkür etti. Ülker ailesini eşi Birnur Taban ile birlikte ziyaret eden Başkan Taban’ı Ülker Turan, eşi Selim Turan, oğlu Oğuz Turan ve boyunluk örmeye yardım eden yakınları karşıladı.

HAFTADA 300 BOYUNLUK

Ziyaret sırasında örülen boyunlukları inceleyen Başkan Taban, bu işe nasıl başladıklarının hikayesini de dinledi. Ülker Turan, boyunluk örme işine oğlu askerdeyken Kasım ayında başladıklarını ifade ederek, “Bir ekip olduk. Tanıdığım, tanımadığım bir sürü insan destek veriyor. Hepsinden Allah razı olsun. Bizlere destek olanlardan çok memnunuz. Bizler de farklı şehirlerdeki askerlerimize gönderiyoruz. Bütün İnegöl’e yayıldı. Her hafta 250-300 adet gönderiyoruz” dedi.

Başkan Alper Taban ise, “Bu iş kartopu misali büyüyerek devam ediyor. Bunun en güzel tarafı, bir ücret yok. Bir emek var. Hatta boyunluğun bütün maliyeti de bunu ören hanımefendilere ait. Biz de nereye isterlerle oraya göndermeleri için destek oluyoruz” diye konuştu.

KONYA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN