AK Parti Sinop adayı Ali Çöpçü oldu

AK Parti Sinop adayı Ali Çöpçü oldu

Ali Çöpçü AK Parti Sinop Belediye Başkan adayı oldu. Peki Ali Çöpçü kimdir? Ne iş yapan, nereli? Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Sinop adayı olarak açıklanan Çöpçü'nün biyografisini derledik.

Ali Çöpçü AK Parti Sinop belediye başkan adayı olarak açıkladı. İstanbul'daki törende Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sinop AK Parti Belediye Başkanı olarak adını açıkladığı Ali Çöpçü, Sinoplu seçmenler sevilen bir isim. Peki Ali Çöpçü kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Ne iş yapıyor? Ali Çöpçü hakkında merak edilenler haberimizde...

ALİ ÇÖPÇÜ KİMDİR? 

1981 Sinop Merkez doğumlu olan Ali Çöpçü  Orta ve Lise öğrenimimi Sinop merkezde tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi. Analiz, Denetim ve Muhasebe alanlarında 2 yıl aktif akademi eğitim merkezinde eğitim aldı. Evli olan Ali Çöpçü muhasebecilik yapmaktadır. 

İŞTE AK PARTİ ADAYLARI

Adıyaman: Süleyman Kılıç
Amasya: Cafer Özdemir
Antalya: Menderes Türel
Ardahan: Yunus Baydar
Artvin: Mehmet Kocatepe
Bartın: Yusuf Ziya Aldatmaz
Batman: Murat Güneştekin
Bayburt: Fatih Yumak
Bitlis: Nasrullah Tanğlay
Bolu: Fatih Metin
Burdur: Deniz Kurt
Bursa: Alinur Aktaş
Denizli: Osman Zolan
Diyarbakır: Cumali Atilla
Düzce: Faruk Özlü
Elazığ: Şahin Şerefoğlulları
Erzurum: Mehmet Sekmen
Gaziantep: Fatma Şahin
Giresun: Aytekin Şenlikoğlu
Gümüşhane: Ercan Çimen
Hakkari: Cüneyt Epcim
Kahramanmaraş: Hayrettin Güngör
Karabük: Burhanettin Uysal
Kastamonu: Tahsin Babaş
Kayseri: Memduh Büyükkılıç
Kırıkkale: Mehmet Saygılı
Kırklareli: Burak Süzülmüş
Kilis: Mehmet Abdi Bulut
Kocaeli: Tahir Büyükakın
Malatya: Selahattin Gürkan
Nevşehir: Rasim Arı
Niğde: Emrah Özdemir
Ordu: Hilmi Güler
Rize: Rahmi Metin
Samsun: Mustafa Demir 
Sinop: Ali Çöpcü
Şanlıurfa: Zeynel Abidin Beyazgül 
Şırnak: Mehmet Yarka
Tekirdağ: Mestan Özcan
Yalova: Yusuf Ziya Öztabak

18-11/24/sinop.jpg

SİNOP İSMİ NEREDEN GELMEKTEDİR? 

Sinop ismi sinope isimli bir yunan tanrıçasından doğru gelmektedir . şehrin önceki ismi SİNOPE 'DİR.

Sinope, ırmak tanrısı Osopos'un mutlu bir hayat yaşayan güzeller güzeli kızıymış. Güzelliği Tanrılar Tanrısı Zeus'un bile kendisinden geçmesine sebep olmuş. Zeus aşkına karşılık vermesi halinde Sinope'nin her istediğini dile getireceğini söyleyince; Sinope kendisine dokunmamasını söylemiş korku içinde. Tanrılar Tanrısı sözüne sadık kalarak, Sinope'yi alıp en sevdiği yerlerden olan Karadeniz'in cennete benzeyen yemyeşil kıyılarına bırakmış. 

Zeus Sinope'yi şimdiki Sinop ilimizin kıyısına bırakmış ki; Sinop'u bir kez gören herkes bu efsanenin doğruluğuna inanabilir. Sinop, Türkiye'nin en kuzey ucu İnceburun'a dek uzanan kale-şehir olarak kurulmuşduğundan tarih boyunca işlek bir liman yaşantısı sürdüren, tersane şehri olmuştur. ve bu yüzden bu şehrin adı SİNOP olmuştur .

18-11/24/sinop-sehri.jpg

SİNOP COĞRAFİ ÖZELLİKLERİ

Sinop, Karadeniz kıyı şeridinin kuzeye doğru sivrilerek uzanmış bulunan Boztepe Yarımadası üzerinde kurulmuştur. Batı ve Kuzey Karadeniz Bölgeleri arasında bir geçiş noktası konumundadır. Sinop, kuzeyde Karadeniz, batıda Kastamonu, doğuda Samsun güneyde Çorum illeri ile sınırlıdır. İl toprakları orta yükseklikteki dağlık alanlardan oluşmaktadır.

Yağışlı bir bölge olduğundan çay ve dereleri çoktur. Sulamada ve orman ürünlerinin taşınmasında yararlanılan çay ve derelerin hepsi Karadeniz'e dökülür. Mesire ve dinlenme alanlarının bulunduğu önemli yaylaları vardır.

Sinop'ta iklim, yazlar serin, kışlar ılık geçer, Güney ve iç kesimlere inildikçe Karadeniz ikliminin etkisi azalır, yağışlar azalır, sıcaklık düşer. İl, Karadeniz ikliminin özelliği olarak, sık yağış aldığından zengin orman ve bitki örtüsüne sahiptir. Ormanlar hem zengin hem de çeşitlidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN