Akşener'in danışmanından istifalarla ilgili dikkat çeken yorum: İYİ Parti artık 3 beyazdan uzak duruyor olan biten bu

Akşener'in danışmanından istifalarla ilgili dikkat çeken yorum: İYİ Parti artık 3 beyazdan uzak duruyor olan biten bu

31 Mart yerel seçimlerine tek başına girecek olan İYİ Parti'de istifalar gelmeye devam ediyor. Genel Başkan Danışmanı Hüseyin Raşit Yılmaz'ın genel seçimlerden itibaren yaşadıklarını iddia ettiği süreci "İYİ Parti şimdilerde 3 beyazdan uzak duruyor ve formuna dikkat ediyor. Olanın bitenin esası budur." diyerek açıkladı. İşte ayrıntılar...

31 Mart seçimlerine sayılı günler kaldı. Seçimlere "hür ve müstakil" girme kararının ardından çok sayıda isim İYİ Parti'den ayrılma kararı aldı. İstifa dalgası teşkilatlara da yayıldı. Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan ve 5 meclis üyesi, partiden istifa ettiklerini açıkladı.

Peş peşe gelen istifalara ilişkin İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan önceki gün gelen "Partimizi yönelik yer yer bir planlı saldırının olduğunu ifade etmek istiyorum." açıklaması dikkat çekti.

İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı Hüseyin Raşit Yılmaz da genel seçimlerden itibaren yaşadıklarını iddia ettiği süreci "İYİ Parti şimdilerde 3 beyazdan uzak duruyor ve formuna dikkat ediyor. Olanın bitenin esası budur." diyerek bugün Independent Türkçe'ye anlattı.

Yılmaz'ın açıklamalarından dikkat çeken kısımlar şöyle

"3-6 Mart sürecinden şerbetli olunduğu için operasyonu yürütenlerin beklediği sonuç ortaya çıkmadı.

Sonuç alamadıkça daha hırslı saldırmaya başladılar. Bu saldırılardan kaynaklı gürültü-patırtılardan ürken bazı isimler istifa etti.

İlki CHP kongresi öncesi ikincisi CHP yeni genel başkanını seçtikten sonra verilen GİK kararlarıyla İYİ Parti milletin karşısına tek başına çıkma kararı aldı.

Kapalı oylamayla ve yüzde 70 gibi yüksek bir oranla "hür ve müstakil yürüyeceğiz" dendi.

Bu "şeddeli" ve dirayetli karar ittifaksız bir Türkiye düşünemeyen bazı isimlerin ayrılmasını beraberinde getirdi.

Teşbihte hata olmaz; bu karar şu demektir: İYİ Parti sağlıklı beslenmeye, zararlı karbonhidratı, şekeri kesmeye, proteini artırmaya, sıkı egzersizle sağlıklı bir bünyeye ulaşma iradesini ortaya koymuştur.

Şekerin tadı güzeldir, hamur işlerini kim sevmez? Ama millet namına koşmak için kurulmuş bir parti istediği hızda koşamıyorsa diyetini değiştirecek ve vücudunu forma sokmak isteyecektir.

Üstünde başkasının ağırlıkları varsa onları atması normaldir. Koşmasına engel kendi ödemi, yağı varsa onları da eritmesi tabiidir.

Forma girmede en zoru başlangıçtır. İrade ve gayret en çok başlangıçta lazım olur. Sonuç alınmaya başlandıkça iş kolaylaşır.

İYİ Parti şimdi bu zor başlangıcın sonunda. İradesi ve azmi devam ederse netice milletimizin görmekten memnun olacağı bir hal olacak.

Şahsi kırgınlıklar nedeniyle aramızdan ayrılan bazı isimleri hariç tutarak söylemek gerekirse: Misafirlikteki tatlı ikramlarının müptelası olanlarla yürünecek yol değildir bu yol.

Çelikten irade gerekir. Forma girerken en zor eriyen yer neresidir derseniz: Göbek çevresidir. En zorlu yağlar oradadır.

Orayı eritmek için, Atila İlhan'ın ifadesiyle "sustasına basılmış çakı" gibi bir forma kavuşmak için bölgesel egzersiz yapmak gerekir.

İYİ Parti şimdilerde 3 beyazdan uzak duruyor ve formuna dikkat ediyor. Olanın bitenin esası budur..."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN