Öğretmen mülakatlarının ayrıntıları ortaya çıktı! Her adaya bir kod verilecek

Öğretmen mülakatlarının ayrıntıları ortaya çıktı! Her adaya bir kod verilecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmen atamalarında objektiflik ve şeffaflığı artırmak için önemli bir adım atıyor. 'KPSS yüzde 50, sözlü sınav yüzde 50' ağırlıklı yeni sisteme geçişte, sözlü sınavlarda da yazılı sınavlardaki gibi objektif kriterlerin uygulanması sağlanacak. E-Devlet üzerinden her adaya bir kod verilecek, sınav giriş belgelerinde de adayın fotoğrafının yanında sadece bu kod olacak. Sözlü sınav süreçlerinin tamamı kamera ile kayıt altına alınacak

MEB'in yeni mülakat sisteminin, adaylarını haklarını koruyacağı ve daha liyakatli adayların atanmasına katkıda bulunacağı öngörülüyor. MEB'in yeni aldığı kararlara göre E-Devlet üzerinden her adaya bir kod verilecek, sınav giriş belgelerinde de adayın fotoğrafının yanında sadece bu kod olacak. Tedbirler arasında sözlü sınav süreçlerinin tamamının kamera ile kayıt altına alınması da yer alıyor.

Mevcut yasal düzenleme ve sonrasındaki ikincil mevzuatlara göre, mülakat notuyla öğretmen ataması gerçekleştiriliyor. Bu sistemde, KPSS puanlarıyla bir sıralama elde eden öğretmen adayları arasında tüm atamalar mülakatla yapılıyordu.

Yeni sistemin ayrıntıları şöyle:

YÜZDE 50, YÜZDE 50

Atamalar, KPSS puanının yüzde 50'si ve sözlü sınavların yüzde 50'si dikkate alınarak hesaplanacak bir atama puanı üzerinden gerçekleştirilecek.

SÖZLÜ SINAV TARİHLERİ

20 bin öğretmen ataması için sözlü sınavlar 1 Temmuz'dan itibaren gerçekleştirilecek.

KOD SİSTEMİ

E-Devlet üzerinden her adaya bir kod verilecek ve sınav giriş belgelerinde de adayın fotoğrafının yanına sadece bu kod olacak.

KAMER KAYDI

Sözlü sınav süreçlerinin tamamı kamera ile kayıt altına alınacak.

BİLGİLENDİRME KILAVUZLARI

MEB, her branş için bilgilendirme kılavuzları hazırlayacak.

SIKI DENETİMLER

Sınav merkezlerinde yazılı sınavlarda uygulanan sıkı önlemler de sözlü sınavlarda uygulanacak.

ELEKTRONİK SORU BANKASI

Her aday için elektronik ortamda soru bankası oluşturulacak.

YAZILI VE SÖZLÜ CEVAPLAR

Aday sözlü sınavda hem sözlü hem yazılı olarak sorulara yanıt verecek.

SÖZLÜ SINAV KOMİSYONLARI

Adayların hangi komisyonda sınava girecekleri sınav merkezine geldiğinde belli olacak.

Yeni mülakat sistemiyle adayların mülakat puanlarının sadece komisyon üyelerinin keyfi değerlendirmelerine bağlı kalmaması ve daha şeffaf bir süreç oluşturması öngörülüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN