Aladağ faciasından sonra 45 yurt kapatıldı

Aladağ faciasından sonra 45 yurt kapatıldı

Türkiye’nin ciğerini yakan Aladağ’daki yurt faciasının ardından ülke genelinde şartlara uygun olmayan 45 yurdun kapatıldığı ortaya çıktı.

Adana’nın Aladağ ilçesinde geçen yıl 28 Kasım’da yaşanan 11’i öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği yurt yangının ardından güvenlik önlemleri sıkılaştırılıyor. Yangının araştırılması, kamusal eğitim ve barınma haklarının tüm öğrenciler için güvence altına alınması amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonunun Başkanı Fatma Güldemet Sarı, “Türkiye genelinde giderilemeyecek durumda eksiklikleri olan veya gerçekten şartları uygun olmayan 45 yurt kapatıldı” dedi.

AK Parti Adana Milletvekili Sarı, Milli Eğitim Bakanlığının Aladağ’daki yangın faciasının hemen ardından bütün valiliklere yazı gönderdiğini, bu yazıda bütün yurtların eksiklerinin tamamlanmasının istendiğini aktardı. Sarı, “Bunların tamamlanması için bir süre verildi. Eğer bir eksiklik tespit edilmişse bunların giderilmesi için de bir süre veriliyor” ifadesini kullandı. 16 Nisan’dan sonra Aladağ’a giderek yerinde incelemelerde bulunacaklarını belirten Sarı, şöyle devam etti: “Denetim ve mevzuat noktasında sıkıntımız yok ama uygulama konusunda bir sıkıntımız var. Milli Eğitim Bakanlığımız mevzuatta yeniden düzenleme yapıyor. Yurt yönetmeliği kapsamında çok daha katı ve sıkı kurallar getiriliyor. Daha öncesinde yetki iki eldeyken şimdi yetki tamamen Milli Eğitim Bakanlığının kontrolünde oldu.” Sarı, öğrenci yurtlarında tatbikat yapılmasının önemine değinerek “Özellikle yangın, deprem gibi her türlü afette tatbikatın önemini gördük. Tatbikatı düzenli olarak eğitim sistemimize eklememiz gerektiğini düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu. Denetimlerin sadece müfettişler tarafından değil, işin uzmanı tarafından yapılması konusunda da bir düzenlemeye gidileceğini belirten Sarı, “Örneğin elektrik tesisatını elektrik mühendisi kontrol edecek” diye konuştu.

     

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN