Babacan'dan 'İsrail davası' tepkisi: 34 bin insan için geç kaldınız

Deva Partisi lideri Ali Babacan, Türkiye'nin Güney Afrika'nın İsrail'e açtığı soykırım davası sürecine aylar sonra katılma kararına 'geç kaldınız' diyerek tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın, Endonezya Dışişleri Bakanı Marsudi ile ortak basın toplantısında Türkiye'nin Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'e açtığı davaya müdahil olmaya karar verdiklerini açıklamasının ardından, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan sert bir eleştiri geldi.

Babacan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, hükümetin bu kararını gecikmiş bir adım olarak değerlendirdi.

'NEDEN BU KADAR GECİKTİNİZ?'

Babacan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı Türkiye'nin alması gereken pozisyonla ilgili şunları söyledi:

“İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısına dair, ilk günden bu yana hep bir şeyi tekrarladık: Gazze hepimizin, insanlığın ortak dramı. ‘Hamaset çözüm üretmiyor’ dedik. ‘İktidarın görevi gereğini yapmaktır’ dedik. Şimdi, bir şey daha söylüyorum: Geç kaldınız. 34 bin insan için; Hint için, Halit için, Ammar için geç kaldınız. ABD’de üniversiteler ayaklanmadan, dünyanın dört bir yanında insanlar soykırıma karşı sokaklara çıkmadan çok daha önce harekete geçmeliydiniz. Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Uluslararası Adalet Divanı’na açtığı davadan 124 gün sonra… 13.061 insan daha Gazze'de öldükten sonra… Neden bu kadar geciktiniz? Neyi beklediniz?”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN